Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen arányban érdemes...

Milyen arányban érdemes használni a teljes kiőrlésű lisztet kenyérnél, lángosnál, süteménynél, kelt tésztánál?

Figyelt kérdés
2016. dec. 10. 23:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem minimum a fele legyen teljes kiörlesu, de inkabb azt mondanam, hogy a 3/4-e.
2016. dec. 11. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Én fele-fele arányban szoktam.
2016. dec. 11. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi szinte csak tk tönkölyt használunk. Kenyérnél speciel rájöttünk, hogy jó, ha egy kevés egyéb is van benne (kukorica, köles, van egy 6 magvas vegyes mixünk is, az is jó), 80% tk tönköly, 20% egyéb. Nagyon finom. Persze ez ízlés dolga.

Mézesnél 100% tönköly.

A többi sütimben nincs búzaliszt, az islert zabból és dióból sütöm.

Piskótát tk tönkölylisztből is próbáltam, az lett a legfinomabb a sok verzió közül.


Úgyhogy nekem a főleg a páromnak bejött a tk liszt, itthon vagy 6 éve nincs fehérliszt. A nudli rizsliszttel készül.

Persze a mi étkezésünk speciális, megváltozhatott az ízlésünk is. De a hirtelen fehérliszt (+25% tk, régen így szerettük) -> tk tönköly váltás nem okozott gondot, bár határozottan más így a kenyér. De ez nem jelenti azt, hogy rosszabb.

2016. dec. 11. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2016. dec. 12. 23:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!