Milyen arányban érdemes használni a teljes kiőrlésű lisztet kenyérnél, lángosnál, süteménynél, kelt tésztánál?
Mi szinte csak tk tönkölyt használunk. Kenyérnél speciel rájöttünk, hogy jó, ha egy kevés egyéb is van benne (kukorica, köles, van egy 6 magvas vegyes mixünk is, az is jó), 80% tk tönköly, 20% egyéb. Nagyon finom. Persze ez ízlés dolga.
Mézesnél 100% tönköly.
A többi sütimben nincs búzaliszt, az islert zabból és dióból sütöm.
Piskótát tk tönkölylisztből is próbáltam, az lett a legfinomabb a sok verzió közül.
Úgyhogy nekem a főleg a páromnak bejött a tk liszt, itthon vagy 6 éve nincs fehérliszt. A nudli rizsliszttel készül.
Persze a mi étkezésünk speciális, megváltozhatott az ízlésünk is. De a hirtelen fehérliszt (+25% tk, régen így szerettük) -> tk tönköly váltás nem okozott gondot, bár határozottan más így a kenyér. De ez nem jelenti azt, hogy rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!