Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit csináljak? Vannak bevált...

Mit csináljak? Vannak bevált dolgaitok?

Figyelt kérdés
Már évek óta küszködök a súlyommal. Nem vagyok anorexiás (164cm, 78kg) szóval szó sincs erről. Nem akarok betegesen vékony lenni, de kb. egy olyan 55-60kg-re le szeretnék menni. Rengeteg dologgal próbálkoztam már. A leghosszabb diétám kb. 2 hétig tartott csak ami nem valami jó. Nem koplaltam, heti egyszer volt egy olyan nap amin egy étkezés olyan volt amit én szerettem volna enni. És sajnos itt borult az egész mert ha megkostolok valami finomat akkor nem tudok leállni vele. És az sem segít a dolgon, hogy ha szomorú vagy ideges vagyok akkor persze eszek. És utánna jön a bűntudat. És akkor létrejön egy ördögi kör. Sajnos a súlyproblémám miatt az önbizalmam és az önbecsülésen rendesen leesett. A vércukorszintem is gyakran ingadozik, ilyenkor persze megilyedek és röktön (ismét) eszek valamit. Amikor ,,falási roham'' jön rám borzalmas büntudatom lesz és sajnos, amire nagyon nem vagyok büszke többször próbáltam már meghánytatni magam, de sajnos vagy nem sajnos erős gyomorral áldott meg a sors és bármennyire is mélyen nyúlok is le vagy iszok langyos sós vizet nem tudok hányni. Az olajjal nem próbálkoztam még mert szerintem attól sem hánynék de az tuti, hogy nagyon sokáig fájna tőle a gyomrom. Eddig is zavart a súlyom, de most hogy van valaki aki nagyon tetszik, akinek amúgy ezért fel sem túnök meg a többi fiúnak sem (meg lánynak-amúgy biszexuális vagyok) , ezért mostanában mégjobban bánt a dolog. Ismerem magam, és tudom, ha elérném a kitűzött célt, az önbizalmam az egekben lenne és sokkal könnyebb lenne minden! Légyszi valahogy segítsetek valamilyen módszerrel lefogyni!!!!

2016. dec. 7. 20:10
 1/2 anonim ***** válasza:

"heti egyszer volt egy olyan nap amin egy étkezés olyan volt amit én szerettem volna enni"

Látod ez lehet a baj. Én kizárólag olyan ételekkel fogytam és fogyok, amiket szerettem s szeretek enni. Van, aki képes máshogyan, s van, aki önsanyargatásnak éli meg a fogyást s nem tuti s nem meglepő, hogy nem bírja tartani.

Néha lehet pluszban lazítani, de azért az alap étrendnek is kellemesnek kellene lennie, legalább azoknak, akik kicsit is hedonisták.

Hogyan próbáltál fogyni? Nem ettél túl keveset vagy egyoldalúan? Van, akinek nem való a drasztikus váltás vagy akár a kevés kalória, erre van a fokozatosság és a több mozgás...

Azt látom, hogy lelkileg téged zavar ez a súly, de az étrendedről s arról, hogy mik a táplálkozásbeli fixpontjaid, amiket nem adsz fel, nem tudok semmit. Így nehéz.

Én magam éledmódváltással fogytam sokat, szénhidrátcsökkentéssel, mert nekem az nagyon kellett hozzá. De amúgyis kizártam bizonyos ételcsoportokat s bevált a dolog.

Neked még viszonylag könnyen kéne fogynod ennyi feleslegből (hacsak nincs valami komoly fizikai bajod), persze ez nem ilyen egyszerű, vannak nehéz esetek, én is az vagyok, megfelelő módszerre volt szükség, s az sem vitt el akármeddig. Több feleslegem volt, mint neked lehet, lelki problémáim speciel nem, nem vagyok az a fajta, akit a súlya izgat, hacsak nem extrém durva. A bűntudat is nagyon rossz lehet :( Egy jó étrend s egy kemény elhatározás sokra képes. Életmódot válts, ne kemény fogyókúrákba kezdj, ha lehet.

2016. dec. 7. 22:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ!!! Szerintem leginkább az a baj hogy sokszor nassolok és sok szénhidrátot eszek. És azt a mondatot nem úgy értettem, hogy csak akkor ettem olyat ami ízlett, hanem úgy hogy az volt az ami IGAZÁN nagyon ízlett. Mozogni szoktam rendesen, ami szerintem jó de sajnos nem elég a fogyáshoz. Nem tudsz valami olyan kaját/receptet ami úgymond ,,helyettesíti'' a tésztát, kenyeret stb.?
2016. dec. 8. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!