Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudnám megkülönböztetni?

Hogyan tudnám megkülönböztetni?

Figyelt kérdés
Fogyni probálnék, de a kajánál mindig elrontom. Sose tudom megkülönböztetni, hogy tenyleg ehes vagyok-e, vagy csak kívánom az ételt. Sokszor elkezdek enni, mert ugy erzem ehes vagyok.
2016. dec. 6. 19:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Várd meg amíg korogni kezd a gyomrod, jobbat nem tudok
2016. dec. 6. 20:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Nos, megteheted, hogy számolsz, tervezel és benyomod az ételt, nem foglalkozva az éhséggel. Nem mondom, hogy ezt tedd, ez csak egy jó ötletnek tűnik arra az esetre, ha az éhség nem megbízható.

Én mindig érzem, éhes vagyok-e s van-e étvágyam (nem feltétlenül járnak együtt), de nem ez alapján eszem, mert akkor sose fogynék le. Viszont ha éhes vagy és nem eszel, mert akkor nem fogysz, akkor célszerű étrendet változtatni. Szerintem kevés ember van, aki törvényszerűen éhezik fogyáskor, nem tudja elkerülni. Egy jó étrend sokat segít.

Nem látom be, miért ne ehetnél éhség nélkül, ha kívánod az ételt s már régen ettél, így szükséged is van rá...

2016. dec. 6. 22:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Az mondjuk érdekes kérdés, hogy milyen az éhség és az étvágy, illetve az, amikor érezzük, hgy enni kell, bár az előző kettő hiányzik. Leírhatnám, hogy nálam milyen, de nem vagyok benne biztos, hogy általános dolog ez. Elvégre állítólag még a szomjúsággal is összetéveszti valaki, ami nálam tökéletesen képtelenség, hisz egészen más a két érzés.

Az éhség az kissé kellemetlen, az étvávy pedig vágy, ahogy benne is van, kedvünk van enni. Igaz, sok embernél a kettő szorosan összekapcsolódik, nincsenek külön, talán ezért nehezebb megkülönböztetni őket. S a kívánás is lehet annyira erős, hogy szinte fáj. De normálisan az csak kedv, vonzás, miközben remekül vagyunk s ha leellenőrizzük, nem látjuk, hogy szükséges lenne enni a testünk működése szempontjából...

De lehet, hogy ez nem segít annak, aki nem tudja megkülönböztetni a két dolgot, épp ez az, hogy nem érzi, hogy mi van. Kicsit olyan, mintha egy színvaknak kellene megmondani, milyenek azok a színek, amiket én tökmásnak látok, ő meg nem. Nincs közös nyelv e téren...

2016. dec. 6. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!