Valaki segítene, hogyan tudnám megkülönböztetni a bipoláris zavart a figyelem zavartól (hiperaktivitással együtt, aka adhd)?
Az egyik orvos adhd-t mond, a másik már bipolárt, az egyik meg se hallgat, a másik meg milliomosnak hisz...
Valamelyik tutira van. Ha létezik ilyen mind2 is lehetséges. Hogy tudnám kideríteni orvos nélkül? Az ingyenesen elkönyveltek bipolárnak 2perc alatt, a nem ingyenest meg nem bírtam fizetni, mert mire tesztekig jutottunk volna, legatyásodtam már totálba... Ez így nem jó. De tudni akarom mi bajom van!!! Mik a lényeges különbségek?
Gondolom, az aki meg se hallgat, az az oep-finanszírozott ellátást nyújtja.
Én bipoláris vagyok, meg szerintem adhd-s is, de a kezelőorvosom nem akar serkentőt adni, mert fél, hogy a hangulatom átcsap mániába.
Létezik ún. komorbiditás, amikor mindkettő tünetei előfordulnak. Az adhd-t egyébként ingyenesen is kezelik a Balassa utcában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!