Szerintetek komolyabb bajom van?
Érdemes a stressz okát megszüntetni, vagy a feszültséget kezelni. Fontos a lenyugvás, a feszültség elengedése.
Lehet használni nyugtató hatású gyógynövényeket, teákat.
Egy pszichológus sokat segíthet a dologgal, ne félj elmenni egyhez. Tizenöt évesen ehhez persze kell a szüleid támogatása is, ezért először velük kell beszélned a dologról. Ha ez nehéz valami miatt, akkor elmehetsz a háziorvosodhoz, akinek ha elmondod a problémáidat, ugyancsak pszichoterápiát fog javasolni valószínűleg, és azzal az ajánlással már könnyebb lehet a szüleid elé állni.
A problémád nagyon súlyossá válhat nagyon könnyen, ezért még most, az elején nagyon fontos, hogy foglalkozz vele, és visszafordítsd a dolgokat az egészséges irányba. Ez teljesen lehetséges, ezért amiatt ne pánikolj, hogy nincs kiút, viszont azt tudd, hogy a kiút az egyre nehezebb, minél tovább szenvedtél ettől a problémától, és minél jobban elmélyült.
Sokan szoktak félni a pszichológustól, esetleg tartani a stigmától, de ez nálunk felvilágosultabb társadalmakban egyáltalán nem különös, teljesen normális pszichológust felkeresni, ha a pszichéddel van épp gond, pont mint ahogy normális egy bőrgyógyászt, ha a bőröddel van valami gond. Szóval nincs mitől tartani. :)
Ja, és gyógyszeres kezeléssel ne elégedj meg, mert az csak tüneti kezelés, de a kiváltó okokat nem oldja meg sajnos. Átmenetileg segíthet a gyógyszer, de csak rendes pszichoterápia mellett van valódi értelme.
És igyál sokat, addig is! A súly, amit veszítettél a gyakori hányással, javarészt víz, amit pótolnod kell. Próbálj meg teázni, ne igyál egyszerre aránytalanul sokat, de figyelj rá, hogy pótold az elveszített vízmennyiséget, mert a kiszáradás nagyon komoly következményekkel tud járni.
A lélek összhangban van a testtel. A test működését sokban, nagyban befolyásolja a lelki állapot.
Az érzelmeket, lelki állapotot pedig szellemben, tudatosan lehet befolyásolni, irányítani, felülbírálni.
Így lehet kezelni s gyógyítani sok lelki eredetű betegséget.
Fontos kideríteni, hogy testi vagy lelki eredetű e a dolog, mert akkor így, ennek ismeretben kell hozzáállni a dologhoz.
Ha már ez a szitu, ami tőled független, ezt sajnos tudomásul kell venni, ez ellen tenni nem tudsz. Sajnos a világban egyre több a hasonló eset.
Az a fontos, hogy mind kt szülőtől, megkapd a szeretetet s ne azzal teljen az idő, hogy egyik szülő szapulja a másikat.
Ez így van. Sajnos én is elvált vagyok. nem én akartam válni és ebből az első házasságomból van egy 26 éves lányom. A kapcsolatunk nagyon jó, ezzel szemben az anyjával nem igazán.
Nekem ez a második házasságom már 20 éve, van 3 gyermekem 2 lány és egy fiú.
Gyermekeimnek köszönhetően sok elvált szülők gyermekeivel sikerült beszélgetnem. Őszinték voltak és kitárták a szívüket, bajukat, gondjukat. Elbeszélgettem velük és igyekeztem jó tanácsokat adni, amiket el is fogadtak és így már más szemmel látják, máshogy viszonyulnak hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!