Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A tojás meddig tartható el?

A tojás meddig tartható el?

Figyelt kérdés

2016. nov. 20. 20:46
 1/4 anonim ***** válasza:

A tojás mosatlanul 2-3 hétig eltartható, nem szabad megmosni csak felheasználás előtt.

Könnyű megállapítani mennyire friss, ha vízbe teszed, a friss tojás elsüllyed, ami lebeg a vízben még fogyasztható főzve, de ami a víz tetejére feljön azt eldobhatod.

A tojást nem szabad hűtőben tárolni,mert a nedves környezetben hamarabb megromlik.

2016. nov. 20. 21:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Változó, úgy tudom, az őszi tojások hajlamosak sokáig elállni. De max. néhány hónap s az is speciális.

1 hónap után már elég öreg a tojás, lebeg is a víz felszínén (bár nem sokszor teszteltem ki, csak olvastam), de attól még nem rossz. A tojásnál elég feltűnő, ha romlásnak indul... Nálam az 1 hónapos tojásoknak ritkán van bajuk, de kánikulában nem árt vigyázni már ilyen korban (nem hűtöm a tojást, nem is kell és nem is férne be a hűtőbe, de kánikulában nem halmozok fel 200-nál több darabot a romlásveszély miatt. speciális tojásfogyasztási szokásaim miatt mindent megveszünk házaktól, amihez hozzájutunk... sok fogy).

2016. nov. 20. 22:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Ellentétben az előttem írókkal, én hűtőben tartom a tojást, és akár 3 hónap után is friss marad! Nem igaz, hogy ártana a hűtő a tojásnak, hiszen a keltetőkben is hűtőben tárolják a keltetésre váró tojásokat, 8-10 fokon,85 % páratartalom mellett és 3 hét után is ki kel belőle a kiscsibe, pedig ahhoz aztán alaposan frissnek kell lennie. Amikor még magam is tartottam tyúkokat, akkor soha nem adtam el a tojásból amikor sok volt, hanem tartósítottam őket nehezebb napokra, télre, amikor keveset tojtak, de ez már csak étkezésre volt alkalmas, keltetésre nem. Fertőtlenítés után vízüveg oldatba mártottam és megszárítottam őket, aztán fél év múlva belőle készültek a karácsonyi ételek, de csak feltörve!
2016. nov. 21. 20:48
 4/4 anonim válasza:
Nálam is hónapokig friss a tojás a hűtőben.
2018. dec. 23. 01:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!