Epebeteg vagyok. Kinek higgyek?
A dietetikus elmondta jó hosszan hogy miket ehetek és miket nem, az addig oké hogy a zsírt, a fűszert és a cukrot kerülni kell.
Viszont amit nagyon érdekesnek találtam, azt mondta hogy zöldséget és gyümölcsöt sem ehetek. Vagyis zöldségből csak sárgarépát, fehérrépát és karalábét, gyümölcsből pedig csak almát, a héja nélkül.
Az emésztésem azóta teljesen tönkrement, mert alapvetően letiltott minden rostos dologról.
Viszont azért bizonytalanodtam el, mert akármit olvasok a témában, mindenhol azt írják hogy lehet enni zöldséges, rostos dolgokat. (pl ebben a cikkben is a képaláírás alatt konkrétan az a mondat szerepel, hogy "Sok nyers zöldségből saláta jótékonyan hat a sok rost miatt, illetve ajánlottak a sovány halak is" [link] Tudom hogy alapvetően egy dietetikus szavait kell megfogadni az internetes cikkekkel és hozzászólásokkal szemben, de nekem gyanússá vált, hogy nem egy-két helyen, hanem mindenhol ugyanazokat olvasom, olyan dolgokat, amik teljesen ellentétben állnak az én kialakított étrendemmel. Nagyon hiányoznak a zöldségek, de ha tényleg baj lenne belőle, akkor persze eszem tovább az egyhangú étrendemet, de kíváncsi lennék, hogy nektek mit mondott ezzel kapcsolatban a dietetikusotok. Jó lenne ha összegyűjtenénk a tapasztalatainkat, és kicsit kitisztulna a fejem a témával kapcsolatban.
Minden másban eligazodok már, és megszoktam hogy ezeket kell enni ha tetszik-ha nem, de ez a zöldség-téma nálam egy nagyon sarkalatos pont.
Ahány epebeteget ismerek, mindnek van 4-5 féle étel, amit nem bír, de amúgy teljesen normálisan étkeznek.
Én is azt mondom, hogy neked kell kitapasztalnod, amitől nincs panaszod, azt eheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!