Mi okozza a sóevést?
Figyelt kérdés
Nagyon kívánom a sót! Mi lehet az oka? Bajom van? Hosszútávon mit okoz?2010. ápr. 29. 08:07
1/7 anonim válasza:
Hát hosszú távon nem egészséges, de ezt gondolom te is tudtad. Amúgy nem tudom, h konkrétan milyen betegségeket okoz, de biztos a goggle tudja. És azt se tudom, hogy mitől van...biztos terhes vagy..vagy a szervezetednek szüksége van rá egyszerűen.
3/7 anonim válasza:
Hosszútávon szív-és érrendszeri megbetegedést okoz, valamint a só vízvisszatartó hatású, ezért megdagadhatnak a végtagjaid. Én is imádom a sót, hetente megettem kb. 1 evőkanállal szimpla bontogatós földimogyoróhoz. De sikerült leszoknom róla :)
5/7 anonim válasza:
Igen, az gondolható, hogy sóhiányod, vagy jodid hiányod van!
Valószínűleg nem elég változatosan táplálkozol.
Vagy ásványi anyagokban nagyon szegény (szinte desztillált) vizet iszol. Vagy nagyon sok folyadékot iszol...
Javaslom, hogy sok zöldséget, főzeléket, zöldsalátát és sok gyümölcsöt fogyassz. Az így bevitt ásványi anyagok között a nátrium ion és a klorid ion (NaCl - konyhasó) mellett, egyéb fontos ionokat is beviszel a szervezetedbe, és a növények vitamin és rosttartalma nagyon egészséges. Az ételek készítésénél a sózáshoz jódozott sót használj, de mértékkel!
Ha a változatos táplálkozás mellett nem múlik el a só kívánása, akkor egy kivizsgálást megér...
6/7 anonim válasza:
Mit komplikálod a dolgokat ha sót kivánsz egyél sót.Semmi bajod sem lesz ha néhány napig sósabban eszed az ételeket.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat!Terhes nem vagyok, változatosan étkezem! Lehet, hogy én lennék a vén kecske?
2010. ápr. 30. 09:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!