A gluténmentes pékáruk jobban hizlalnak?
Figyelt kérdés
Az összetevők általában valamilyen keményítő vagy rizs. Aki áttért tapasztalt vércukor emelkedést vagy hízást?2016. okt. 31. 18:19
1/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A glutén mentes táplálkozás, egészséges ennyit tudok. Azt nem tudnám megmondani biztosan hogy a mentesek mennyire hizlalnak. De azt tudom, hogy a glutén haszontalan a szervezet számára, nem tudja hasznosítani, ezért felhalmozza zsír formájában,
2/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A kukoricából és egyéb gabonafélékből készült pékáruk nem éppen kalóriaszegények. Azt sem mondanám, hogy egészségesebbek a gluténtartalmú társaiknál, csak annyival jobbak, hogy nincs bennük glutén.
3/5 A kérdező kommentje:
Én is ettől tartok, hogy a gluténmentességért valami cukorbetegséggel fizetek. Állítólag a keményítőfélék glikémiás indexe a legrosszabbak között van.
2016. okt. 31. 19:22
4/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha ennyire félsz, ne egyél akár szénhidrátot se, csak keveset... Sokunknak jó az.
A vércukrot a lassú ch ugyebár lassabban dobja meg, ha neked ez fontos, egyél rostosabb gluténmentes gabonákat, amennyiben az még belefér.
Vannak opciók, simán lehet gabona nélkül is élni... Bár egyeseknek valamiért nehéz, akár még a gluténmentesség is. Nyilván különbözőek vagyunk ebben.
Egy kevés gluténmentes gabona azért elég keveseknek okoz problémát. Szóval a mennyiség is fontos, ne gabonával akarj jóllakni.
5/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ja, a hízásról nem írtam. Ahhoz kalóriatöbblet kell. Rengeteg ember él félig kenyéren és semmit sem hízik, mert nem eszik annyit. Ez ilyen. Bár bekavarhat egyeseknek az inzulincibálás és a több-kevesebb érzékenység, illetve éhessé teheti őket... De pusztán a gluténtól nem hízik automatikusan az ember, ez világos, ahogy a rizstől sem és semmi mástól. Csak a többlettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!