Hogyan lehet megenni nyersen a csipkebogyót?
A magok megterhelhetik a gyomrot és amennyire én tudom a csipkebogyókba, valami szúrós kis szálak vannak. Nem hiszem, hogy kellemes lenne a fogyasztása.
De van alternatíva, ami kellemes és a hatása is meg van, ilyen a lekvár vagy tea.
Én mindig kinyomom s megeszem a finom, édes húsát, ha találkozom vele sétáimkor :) Persze most még korai.
A magokat eszembe se jut megenni, csak a puha, krémes gyümölcshúst.
Amikor már puha, leszeded, a "kalapját" letéped, finoman nyomod össze, hogy csak a hús jöjjön ki, a magok benne maradnak a héjában.
Kényelmesebben, veszel csipkebogyóhús port, azt kevered vízbe, zabkásába, müzlibe, teába, palacsintára, fantáziára... ;)
Már biztos megkapta a választ a kérdező.:)
Jó ötlet, amit az 5-ös írt.
Én régen megettem a magjait is. Sőt a szárítottnál teában gyakran nem szűrtem le, & a héjával együtt megettem.
Még élek. 😃
De nyers fogyasztásra szerintem is a csipkehús a legoptimálisabb mag & héj nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!