A ZÖLD paradicsom mérgező? Azt hallottam, hogy ami nem érik be, az nem alkalmas fogyasztásra. Csak savanyítani jó?
Figyelt kérdés
#zöld-paradicsom #mérgező-táplálék
2016. okt. 25. 08:02
1/6 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy a krumpli héja, ha ZÖLD, az mérgező. Kesernyés is az íze. A paradicsom a krumpli rokona, lehet, hogy van benne valami?
2016. okt. 25. 08:08
2/6 anonim válasza:
Nem.
Ha mérgező lenne, akkor savanyítva is az lenne.
A krumpli zöldje az tényleg mérgező, és a termése is.
3/6 anonim válasza:
A zöld paradicsomban is, meg a megzöldült krumpliban is szolanin van, ami ENYHÉN mérgezö, azaz ézékeny embereknek okzhat hasfájást, de komoly baja nem lesz.
Ellentétben az elsö megjegyzésével, a szolanin hö illetve sav hatására elbomlik, ezért a besavanyított (vangy megsütött) zöldparadicsom már nem okoz semmiféle problémát.
5/6 anonim válasza:
A zöld paradicsomban nincs szolanin.
Ellenőriztem az angol wikipédián is, az megbízhatóbb, ugyanezt írják.
Ott azt is kifejtik, hogy a szolanin 170 fokon kezd elbomlani, tehát főzheted, amíg akarod. (Különben a krumpli szárát, levelét, termését is megehetnénk főzve!)
6/6 anonim válasza:
Savanyítva vagy sütve (rántva szokták elkészíteni) nyugodtan eheted, de nyersen sem okoz komoly bajt, legfeljebb a fejed fájdul meg tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!