24 órás PH monitorozás reflux-gyanúra hol kérhető Budapesten?
Amúgy a 24 órás ph vizsgálathoz is gasztroenterológiára kell menni. Nekem decemberben volt ilyen vizsgálatom, reflux gyanuval. Hát végülis nem volt olyan vészes, de elég kellemetlen volt hogy egész nap ott volt. A gyomortükrözés annyiban "jobb" hogy az csak kb. 5-10 perc, aztán lehet haza menni. Ezzel meg be kell feküdni. Remélem tudtam segíteni. 15/L
És te kérhetted, hogy ne tükrözzenek, hanem a 24 órásat csinálják inkább? Amúgy volt már gyomortükrözésed? Én csak azért gondolom, hogy kellemesebb a 24 órás, mert amit a gyomortükrözésről hallottam, azt nem lehetne 24 órán át bírni. A 24 órásat is ledugják egész a gyomorba?
Á, én még húzom ameddig csak lehet, igazából lehet hogy nem is az van, volt egy atípusos tüdőgyulladásom, és január óta még mindig köhögök, de egyre kevésbé, most túl vagyok 1 hónapnyi antibiotikumon, szedtem végig probiotikumot, ennek ellenére elkezdtem böfögni, írtam egy netes szakértőnek, aki közölte, hogy nem az antibiotikum miatt böfögök, hanem valószínű reflux és emiatt lehet ez a kitartó köhögés is. De én még reménykedem, hátha segít a probiotikum, most szedek még néhány hétig, én kibékültem az atípusos tüdőgyulladás diagnózissal, az se volt kellemes, na de egy reflux, amit még kezelni se lehet rendesen, ráadásul kőkemény tüdőtüneteket okoz, azzal nem tudom hogy tudnék együtt élni...Nagyon elfáradtam ezalatt a 4 hónap alatt többek közt a sok orvosi találgatásba, bár az én hibám is, hogy halogatom a reflux kivizsgálását. Ezzel a 24 órással kibékülnék, de ezzel is csak ha 1 hónap múlva se múlik el a köhögésem és büfögésem.
Nagyon köszönöm amúgy, sokat segítettél. Ez fizetős hely volt egyébként? Vagy orvosi beutalóval ingyenes? És neked végülis mi lett a diagnózis?
Nagyon köszönöm a részletes választ. Most kicsit elbizonytalanodtam abban, hogy a 24 órás annyival kellemesebb:((((((((
Na mindegy, majd lesz valami.
Igen, az altatásosról hallottam. Megfontolom majd, de teljesen nem altatnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!