Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anyagilag melyik a gazdaságosabb?

Anyagilag melyik a gazdaságosabb?

Figyelt kérdés
Egy adag ételt mikróval megmelegíteni vagy tűzhelyen gázzal felmelegíteni ?(Lehet kicsit off topic, de nemigen találtam jobb kategóriát)

2016. szept. 28. 21:40
 1/3 anonim ***** válasza:
A mikrohullám a leggazdaságosabb. Ha az energiát pénzre váltjuk, kb a fele, mint a gázé. Az indukciós a kettő között van.
2016. szept. 29. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Mi csak rizsfőzéskor mértük, de az indukciós kétszer hatékonyabb volt. A gáz olcsóbb az áramnál, viszont az indukciós csak az edényt melegíti az étellel (ahogy a mikró is, bár az sokszor szereti az edényt melegíteni és az ételt kevésbé), a gáznál több a veszteség, ezért nem tudok mit mondani...
2016. szept. 29. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Pénzben a mikróval jobban jársz. Ha már az egészség rovatban vagyunk, egészségben sokkal jobban jársz, ha tűzzel melegíted az ételt (széles elektromágneses spektrummal). A rák és a mikró közötti kapcsolat erősen és hevesen vitatott, de amíg fennáll egy ilyen, ismeretlen mértékű kockázat, azt minek vállalni? Százezer éveken át nagyon jól megoldottuk a táplálkozást mikró nélkül. Önmagán kísérletezik az emberiség...
2016. szept. 29. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!