Zabpelyhet főzés nélkül miért nem ajánlatos enni?
Figyelt kérdés
2016. aug. 21. 12:18
1/6 anonim válasza:
Nyugodtan megeheted, ez is egy tipikus városi legenda mint a rákkeltő kakaós csiga :D
2/6 anonim válasza:
Mert ezek a malomipari termékek nem aszeprikus körülmények között gyártódnak, így megtapad rajtuk minden olyan mikroorganizmus, ami a gabonamagvakon megtalálható. Ezek között pedig vannak olyanok, amelyek a béltartalomban erjesztést okoznak ill. görcsöket előidéző toxinokat termelnek. A korpát is csak hőkezelés után ajánlott alkalmazni.
3/6 anonim válasza:
Én is pont ezt kérdeztem korábban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__7822514..
4/6 anonim válasza:
Van egy nagyon egyszerű trükk, hogy gyorsan és egyszerűen hőkezeld, magyarul megfőzd :). A zabpelyhet egy tálba teszed, felöntöd dupla mennyiségű vízzel és berakod a mikróba 2 percre. A végén rakhatsz hozzá vajat, ha új szereted, azt is fel fogja még szívni. És ehető is.
Kevesebb mosogatás, kevesebb macera.
Tejjel is lehet csak akkor jó nagy edénybe, mert bele kell számolni, hogy a tej kifuthat...
5/6 anonim válasza:
Mint minden gabonát, ezt is ajánlott hőkezelni a könnyebb emészthetőség érdekében. Testépítők és fitnesz pápák is eszik a zabpelyhet nyersen, gyümölccsel, magvakkal, kókuszreszelékkel feldúsítva. Az egy másik dolog, hogy valaki nem bírja a zabpelyhet nyersen, mert nagyon puffasztja. Nálam sosem volt ilyen gond.
6/6 anonim válasza:
5 éve esszük a nejemmel a Kolláth-reggelit. Semmi bajunk tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!