Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Édesség függőség?

Jana@0930 kérdése:

Édesség függőség?

Figyelt kérdés
Az a problèmàm Lenne hogy imádom az édességet, már lehet azt mondani hogy függővé váltam. A legtöbbször munka végeztével este tor rám lefekvés előtt. Irdatlan mennyiségű keksz, csokit, minden ami édes. Az egészséges étkezések nincs probléma, egész nap oda tudok figyelni hogy mit eszek. ( általában halat, csirkét, ritkán vörös húsokat, köretnek zöldség, barna rizs néha, qunioa és társai) tehát az egészséges étkezéssel tisztában vagyok. Sportolni is szeretek, heti 4 szer eljutok edzőterembe. Szuper eddzéstrvem van, a mozgással nincs is gond. Az egyetlen dolog ami rabul tart az édesség. Már tényleg kezdem azt érezni hogy függő lettem, és nem is azert eszem mert jól esik hanem mert késztetést érzek rá. Egyszerűen nem tudom megállni. És ami a legrosszabb hogy lefekvés előtt. Hogyan tudnék leszokni erről a, , drogròl, ,? Valaki segítsen!

2016. aug. 19. 14:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Én azt vettem észre, hogyha nem eszem édességet, csokit pár napig, akkor már nem is kívánom, vagy nem annyira, ezért egyetlen jó módszer az, ha nincs otthon. Ne legyen otthon semmi édesség, helyette rágcsálj sótlan olajos magvakat, mogyit, diót, mandulát, mogyorót, vagy ropogtass vékony csíkokra szel sárgarépát. Esaetleg egyél gyümölcsöt, most nyár van, sokféle finom gyümölcsöt tudsz enni.
2016. aug. 19. 14:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Nincs itthon viszont az sem segít. Ugyan úgy bemegyek a boltba és megveszem a napi adagot :( a Magvakat is próbáltam már, az sem jött be. Lehet ezt betegségként felfogni hogy valaki édesség függő ? :(
2016. aug. 19. 16:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez ismerős. A mag és a gyümölcs más, s az sem segít, ha nincs itthon és bolt sincs 5 km-es körzetben. BÁRMIKOR tudok gyártani pár kiló édességet (igazából mázsaszámra menne, van alapanyagom rendesen)... Pár hétre elhagyni sem ér semmit (egyszer nem kívántam egy időre, de alapból tök esélytelen abbahagyni hetekre. nem fog megtörténni), visszajön.

De szerintem én nem vagyok függő. Nehéz megállapítani, mivel mindennap édességezem, mert jó s nincs is ezzel bajom. De nincs az a KELL az adag... Azt már rég elhagytam életmódváltáskor, amikor durván lecsökkentettem a szénhidrátbevitelemet. Ez van, akinek fordítva hat, nekem elvágta az édességvágyamat. Visszajött, de csak élvezetből, nem kényszeresen, pont jó kombóval, nem rosszal, mint nálad :(. Viszont ez nem mindenkinek járható út.

A leírás alapján nem tudom, veled mi van. Lelki vagy kicsit keveset eszel, nem viszel be valamit, unatkozol, ez neked a stresszlevezetés, önjutalmazás, rebellis belső én (nekem van és elég kiakasztó néha) vagy mit tudom én... Nagyon sok oka lehet.

2016. aug. 20. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!