Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Honnan tudom, hogy férges vagyok?

Honnan tudom, hogy férges vagyok?

Figyelt kérdés
A macskában volt, nagyon sok. Félek, hogy elkaptam. Sokszor viszket a végbélnyílásom, lehet gusztustalan,nde ezt olvastam tünetnek. A székletek a tényésztését el lehet kerülni valahogy? Őszig el tudom húzni, hogy a szüleim ne tudjanak róla? Sehogysem lehet vény nélküli gyógyszert beszerezni rá?
2016. júl. 6. 23:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Van, hogy észre sem veszed, de a viszketés már intő jel. Nem érdemes húzni az időt a kivizsgálással, mert elég csúnya következményei lehetnek, főleg, ha a beleiden kívül más szerveidre is átterjednek, onnan sokkal nehezebb őket kipucolni. Továbbá másokat is megfertőzhetsz. Nincs rajta mit szégyellni, nem olyan ritka dolog ez, sokan nem is tudják, hogy parazitáik vannak. Ha elmennél egy orvoshoz, tudnának neked felírni Vermoxot (széklettenyésztést nem biztos, hogy elő fog írni), de valószínűleg az egész családot egyidejűleg kezelni kell (1 tablettát kell csak bevenni és 3 héttel később ismételni). Az ágyneműket, alsóneműket magas hőfokon ki kell mosni.

Másrészről netről is lehet rendelni féregirtó készítményeket (pl. Parasic), ezek drágábbak és nem lehet tudni, hogy ugyanolyan hatásosak-e. A diólevél-tinktúra is elég jó parazitairtó, később a biztonság kedvéért érdemes tartani belőle egy-egy kúrát, mondjuk 3-6 havonta. Ez bioboltokban kapható. És egyél rendszeresen nyers fokhagymát.

2016. júl. 7. 00:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Meg fognak ölni a szüleim, ha ez kiderül és miattam kell gyógyszert bevenniük. Meg a macskának is biztosan kitennék a szűrét, azt meg nagyon nem akarom. Amúgy sem szeretik a macskámat.
2016. júl. 7. 09:06
 3/3 anonim ***** válasza:

A macska féregtelenítése megtörtént? Benti cica, vagy kijár?

Hát nem lehet valami jó viszonyod a szüleiddel, ha ennyire félsz a reakciójuktól...

Eleve először is el kellene menned egy dokihoz, és elmondani neki, mi a panaszod, és szerinted mitől van. Lehet, hogy a vizsgálat nem igazolja a gyanúdat, akkor feleslegesen idegeskedtél.

Ha mégis gond van és felír a doki féregirtót az egész családnak, nem muszáj elmondanod a szüleidnek, hogy szerinted a cicától kaphattad el, egyébként sem biztos, csak valószínű. A féregpeték mosatlan gyümölcsről, zöldségekről, nyers húsokról is rákerülhetnek a kezedre, és onnan már nem nehéz a szádba bevinni őket.

2016. júl. 7. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!