Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Közvetlenül mozgás után...

Közvetlenül mozgás után milyen egy normális cukor-érték?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy sport után közvetlen mért eredmény mettől-meddig normális? Vagy ha lót-fut az ember, és utána mérik rögtön?

2016. jún. 16. 13:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Szia! Gondoltam hátha érdekel az eredmény. Enyhe IR. Kaptam rá gyógyszert. Egész jól bírom. :) Természetesen a diéta + sport maradt, figyelek mindenre. Talán úgy tűnik, elkezdett működni a petefészkem is. :)
2016. aug. 11. 08:26
 12/19 anonim ***** válasza:

Ilyenkor még meg lehet fogni, mielőtt kialakulna a diabétesz, Még időben vagy.

Azt gondolom hallottál róla, ha babát tervezel, akkor azzal együtt járhat emelkedett vércukor érték, amit sok esetben diétával szoktak rendben tartani, de van aki inzulint kap egy rövid időre, amíg helyre nem áll az egyensúly.

[link]

Ha esetleg érint a közeljövőben ez a dolog, akkor vannak itt még oldalak: [link]

A II-es típusú diabéteszre jellemző dolgok azok ami erre jellemző. Lehet belőle okosodni, én is ilyenekből szoktam.., meg minden forrást össze vetek és kialakul egy teljesebb kép az aktuális engem érdeklő témáról.

2016. aug. 11. 10:45
 13/19 A kérdező kommentje:

Ó, köszönöm!

Más: Szerinted ciszta okozhat emelkedett ébredési hőt, mellfájdalmat?

2016. aug. 11. 10:51
 14/19 anonim ***** válasza:

Milyen gyógyszer kaptál rá?

Gondolom Metfogamma, vagy Metformin Meforál, ezek majdnem ugyanazok mind. Okoznak egy hasmenést, ezért inkább úgy szedem, hogy még itthon elintézhessem a dolgot, bárhova indulás előtt.

Milyen elosztásban írták a szedését és milyen dózisokban?

Sőt, amikor kimegyek a természetbe pl kerékpárral, akkor 60-80 km-t is szoktam tekerni és közben nem jó ha meg ell állni mert megzavar a cukor gyógyszer, de akkor nem is veszek be inkább, mert az intenzív mozgás annyira elégeti a szénhidrátot, hogy út közben még pótolni is kell, mert az intenzív izom munka elhasználja a szervezet energiáit, vele együtt a szénhidrátokat is, Viszont a szervezetnek szüksége van erre azanygra, még ha egy ilyen betegségben csak korlátozott mennyiségban is, mert a szervezet nem jól kontrollálja önmaga a túlzott bevitelt, inkább csak "kifárasztja" magát a hasnyálmirigy, mert a sejtjeink nem jól reagálnak az inzulin hatására és ezért egyre több inzulint próbál termelni a hasnyálmirigy, amitől a végén kimerül és az már cukorbetegséget jelent.

Nálad még működik a cukor lebontás, de már jóval nagyobb mennyiségű inzulint kell termelnie a szervezetnek az egyensúly megteremtéséhez.

Ilyenkor ha nem fognád vissza a cukor (szénhidrát) fogyasztást, akkor kimerülne az inzulin természetes termelése, ami már cukorbetegséget jelentene.

Szóval jó, de inkább ügyes és sikeres diétázást kívánok.

2016. aug. 11. 10:58
 15/19 A kérdező kommentje:
Metformint kaptam. 850-eset, 2*1-et kell szedni. Holnap fogom felemelni erre a mennyiségre, eddig hozzászoktatáson voltam. :) Eddig szerencsére nem okozott semmi panaszt.
2016. aug. 11. 11:17
 16/19 anonim ***** válasza:

Esetleg ha lesz panasz, akkor érdemes metfogammára átállni. A cukor szintre gyakorolt hatása ugyanolyan, de a zavart kevésbé okozza. Legalább is nálam így volt. Ha nálad nem okoz gondot, akkor még jobb. Nálam amikor reggeli adagot beveszem, akkor 10-12 óra környékén szokott jönni a nem kívánt hatás, és ami a leginkább kellemetlen, hogy főleg amikor elindulok valahova. Ezt mástól is hallottam.

Már próbáltam áttenni délutáni és hajnalii bevételre, akkor a kritikus időszak még itthon ér, ha bekövetkezik. Persze ez azért nem jó, mert akkor az ember már álmos és nem feltétlen ébred fel. Viszont a hatás, már akinél jön, az reggel következik be még otthon.

2016. aug. 11. 11:44
 17/19 A kérdező kommentje:

Nekem szerencsére nem volt ilyen. :) Szinte észre sem veszem, hogy szedek valamit...

Cisztáról nincs tapasztalatod/véleményed esetleg?

2016. aug. 11. 12:01
 18/19 anonim ***** válasza:

A cukor témához tudok inkább hozzá szólni és a szövődményeinek a megelőzéséhez, mert nekem is szükségem volt rá, hogy kitanuljam amilyen szinten nekem fontos, de bocsi, viszont fiú vagyok. :)

Ezek teljesen természetes dolgok amikről beszélünk, szóval emiatt ne zavarjon, de sajnos ehhez nem tudok hozzá szólni.

Tudok ajánlani olyan csoportot a facebook-on, ahol főleg lányok írogatnak hasonló témákban és szerintem ilyen dolgokhoz is hozzá tudnak szólni érdemben.

Az oldal címe:

"IR ÉTREND 160GR CH"

Az oldalon kérni kell a felvételed a csoportba.

2016. aug. 12. 13:35
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2016. aug. 26. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!