Milyen egészséges édesítőszerek vannak?
Stevia (iszonyatos íze van szerintem is, de van, aki bírja. én is használom, gyümölcsökhöz okébb, de sokszázszoros eritrittel s főleg xilittel is elmegy s úgy is olcsóbb, mint a tiszta eritrit. eleve bekevertet veszek, ilyen 4-5-szörös édesítőt s még azt keverem, mert az még iszonyúan steviás), eritrit, xilit.
A xilit finom szőlőcukorízű, szerintem klasszisokkal jobb, mint az eritrit, a fogaknak egyik se árt, sőt, egyeseknek eleinte vagy nagy mennyiségnél hasmenést okozhat, az eritrittől azt olvastam, hogy nem, másutt pedig, hogy de, az is. Az eritrit majdnem kalóriamentes, de a xilit sem vészes, ha nem esszük nyakra-főre. Én félig édességeken élek, de ez sem jelent napi 1-2 dkg cukoralkoholnál többet, persze biztos van, aki máshogyan él, én mindig is szerettem lehetőleg minimalizálni az ilyesmit.
A méz finom, de ugyanúgy tömény cukor, mint a répacukor... S drágább a cukoralkoholoknál, bár pótolhatatlan íze van, egyértelműen a legfinomabb édesítő számomra s az állaga miatt sem pótolható mindig édességekben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!