Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » S. O. S. Mennyi idő alatt...

S. O. S. Mennyi idő alatt ürülnek ki az anyatejből az elfogyasztott édesítőszerek?

Figyelt kérdés

2 éves Kisfiam egészséges étkezésének még része az anyatej, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.

A mai napon véletlenül édesítőszerekben gazdag gyümölcslevet ittam. Mindig meg szoktam nézni a termékek összetevőit, viszont ezúttal, mivel nem én vásároltam a gyümölcslevet ez elmaradt. Sajnos egy jó decilliternyit megittam belőle 'egyszuszra', utána már éreztem a nemkívánatos alkotók (aceszulfám-K, ciklamát, szacharin) szörnyű ízét, de akkor már késő volt.

A kérdésem az, hogy van-e valamilyen egészségügyi kockázata annak, hogy ha a Kisfiam kap a mai napon anyatejet ?

Mennyi idő alatt ürülnek ki az anyatejből ezek az édesítőszerek ?

Igazából nem szerettem volna, ha egyáltalán találkozik a szervezete ilyen anyagokkal, ha lehet megpróbálnám kikerülni - mennyi idő után lesz újra biztonságos az anyatejem ?

A válaszokat előre is köszönöm !

2012. júl. 21. 19:11
 1/2 Andrea Ilona ***** válasza:
Ennyi miatt nem kell izgulnod, ez a probléma csak azoknak jelentős, akik rendszeresen édesítőszereznek cukor helyett. Ekkora mennyiség, ráadásul egyszeri esetben kimutathatatlan az anyatejben. Egélszségmegőrző tanácsokat még találsz az organa.hu oldalon, pl a sóval, cukorral, méregtelenítéssel kapcsolatban. (A méregtelenítés a szoptatás alatt tilos!)
2012. júl. 22. 08:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a megnyugtató választ és a linket !
2012. júl. 22. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!