A boltban kapható trappista sajtok mennyire egészségtelenek? Mitől egészségtelen? Mivel lehet helyettesíteni?
Kerestem a neten rá választ de nem találtam semmi konkrétumot.
Jelentős részt foglal el a már megszokott táplálkozásomban a sajt így érdekel mi is az amit minden nap eszek. Illetve hogy mivel tudnám helyetesiteni.
Az olcsó sajtokat sok adalékanyaggal nyomják tele, érdemes megnézni az összetevőket. Én nem szívesen veszek olyan sajtot, amiben a tejen, oltóenzimen és són kívül más is van. Pl. tartósítószer, színezékek, sőt valami olyan híresztelést is hallottam, hogy a sovány tejhez valamilyen egyéb zsiradékot adnak, amivel a hiányzó tejzsírt pótolják. Mert ugye a tejszínt és a vajat külön el lehet adni, így adott mennyiségű tejből a legnagyobb profitot lehet elérni.
Legjobb a házi tejből hagyományos érleléssel készített sajt, de hát ugyebár az többnyire drágább is. Kérdés, kinek mennyit ér meg az egészsége.
szia szerintem is a trappista sajtok nem a legjobbak.
Az Aldiban kapható cheddar sajtot ajánlom,nekem bevált és lehet 3-6-12 hónapig érlelődőt sajtot is kapni.Az ízük is jobb illetve sajtosabb az állaguk a csomagolás is visszazárható tépőzárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!