Ma kiderült, hogy glutén intoleranciám van. Ellátnátok néhány tanáccsal?
Ahol ez kiderult, gondolom valamifele laborvizsgalat volt, ott nem mondtak semmit?
Egyebkent tele van a net forumokkal, ahol a hozzad hasonlok osztjak meg a talasztalataikat, hasznald a google-t. Sokkal jobban jarsz, mint itt, azt garantalom.
Konkrétan lisztérzékeny, cöliákiás vagy, vagy egyszerű intolerancia (IgG teszt?)?
Három gabona van, amit nem ehetsz: búza, árpa, rozs. A zab még szennyeződhet gluténnal, de lehet kapni gluténmentes változatot jó drágán. Ha cöliákiás vagy, akkor csak gluténmentes cuccokat ehetsz, mert kis mennyiség is károsítja a beled. Ha sima intolerancia, akkor szerintem a minimális szennyeződésektől nem kell félni, de a fent említett gabonákat el kell kerülni. Tehát a pékáruk felejtősek, ha nem kifejezetten gluténmentesek, ahogy tésztából is csak ezeket eheted meg. De ajánlatos mindennek nézni az összetételét, mert sok mindenben előfordulhat búza, búzafehérje, stb. Ha cöliákiád van, akkor azért inkább egyeztess dietetikussal is, mert én csak sima IgG intolerancia miatt ettem többé-kevésbé gluténmentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!