Ez már kórosan sovány?
Szerintem igen.
Én 10 centivel kisebb és 10 kilóval több vagyok nálad, és az ismerőseim szerint vékony vagyok. Van, aki ámul és irigykedik (2 gyermekes anya vagyok), van, aki sajnál és biztat, hogy hízzak már egy kicsit.
15 évesen 48 kiló volt a súlyom, és akkor is a vékony kategóriába tartoztam.
Ételallergiát, intoleranciát vizsgálták már? lisztérzékenység (cöliákia) pl. okozhat kóros soványságot, mivel károsodik az emésztőrendszer és nem tudnak megfelelően felszívódni a tápanyagok.
Én mindenképpen megnézetném legalább a főbb allergénekre. Ha máshogy nem megy, magán gasztroenterológust vagy belgyógyászt keressetek, aki meg tudja csináltatni (vérből).
Jó lenne, ha naponta egyszer szednél probiotikumot (a kapszulát nyisd szét, és a tartalmát öntsd langyos folyadékba). Minél több bacitörzs van benne, annál jobb. És igyál rendszeresen borsmenta vagy gyömbérteát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!