Nincs kialakított zöldség és gyümölcs menetrend az étrendemben, tudnátok kérlek segíteni?
Sziasztok!
Légy szíves, adjatok tanácsot!
Nem tudom, de valami nem jól van bennem összerakva.
Pattanásaim vannak, narancsbőröm és enyhe depresszióm. Nem kívánom a gyümölcsöket, macerásnak tartom a velük való foglalatoskodást, hosszú ideig tartónak pl egy alma megevését.
Közben tudom, hogy ez nem jó, máskor meg szívesen megeszem. De főleg, ha valaki felkockázza.
Banánt is eszek, de most napok óta itthon van banán, és csak a párom eszi, én nem. Talán majd most.
Nem szoktam nagyon zöldséget enni, mert nem tudom, hogyan készítsem el pontosan és vannak zöldségek, amiknek a nevét sem tudom, és nem merem megkérdezni.
Nem tudom, mit illene megpárolni mondjuk és mit egyek mellé, milyen húst.
Nem tudom, mikor érdemes joghurtot enni, mert ha nem megfelelő időben eszem, akkor ég tőle a gyomrom. Ha éhgyomorra eszem.
Szívesen elfogadok minden tanácsot és ötletet.
Köszi.
Megmutatom a mindenttudó szerelmes barátomnak és szerintem elhozza nekem.
Köszönöm :)
Amikor elköltöztem a szüleimtől, vettem antikváriumban fillérekért egy jó vastag, régi (80-as évekbeli) szakácskönyvet, amiben benne van az összes hagyományos magyar étel receptje. Elég részletesen leírja, mit milyen sorrendben kell belerakni a fazékba, az alapanyagok pontos mennyiségét, és a végén még képek is vannak pár alap élelmiszerről, plusz tápanyag- és vitamintáblázatok. Én ebből tanultam meg sok mindent főzni, akkor még internet se volt (a címe Szakácskönyv az egészségért).
Még most is elő szoktam venni, ha olyat főzök, amit ritkán szoktam. Az évek során eljutottam arra a szintre, hogy tudom, mit kell kritikával kezelni benne (pl. a szója, az étolaj és a margarin propagálását). És persze vettem még pár (kicsit modernebb :)) szakácskönyvet is.
Más kérdés, hogy most már teljesen más az étrendem, sok alapanyagot (pl. cukor, liszt, tejtermékek) már nem használok, csak akkor, ha másoknak főzök, de még mindig az egy jó alapot, ha valamiről nem tudom, hogyan kell elkészíteni vagy milyen fűszer illik hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!