Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nincs kialakított zöldség és...

Nincs kialakított zöldség és gyümölcs menetrend az étrendemben, tudnátok kérlek segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Légy szíves, adjatok tanácsot!

Nem tudom, de valami nem jól van bennem összerakva.

Pattanásaim vannak, narancsbőröm és enyhe depresszióm. Nem kívánom a gyümölcsöket, macerásnak tartom a velük való foglalatoskodást, hosszú ideig tartónak pl egy alma megevését.

Közben tudom, hogy ez nem jó, máskor meg szívesen megeszem. De főleg, ha valaki felkockázza.

Banánt is eszek, de most napok óta itthon van banán, és csak a párom eszi, én nem. Talán majd most.

Nem szoktam nagyon zöldséget enni, mert nem tudom, hogyan készítsem el pontosan és vannak zöldségek, amiknek a nevét sem tudom, és nem merem megkérdezni.


Nem tudom, mit illene megpárolni mondjuk és mit egyek mellé, milyen húst.


Nem tudom, mikor érdemes joghurtot enni, mert ha nem megfelelő időben eszem, akkor ég tőle a gyomrom. Ha éhgyomorra eszem.


Szívesen elfogadok minden tanácsot és ötletet.



2016. máj. 1. 18:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem kell gyümölcsöt enned.

Illik? Ez inkább ízlésről s esetleg egészségről szól... Én pl. szinte minden zöldséget megsütök, amit nem nyersen megragadva akarok enni :) Húst nem eszem hozzá. Joghurtot nem tudom, miért ennék, de ha neked jólesik, edd, s akkor, amikor jólesik. Írod, hogy bizonyos szitukban rossz, nos, ne akkor edd. Ezt neked kell kitapasztalnod.


Miért nem mered megkérdezni a zöldségek nevét? De rá is kereshetsz a neten a zöldségekre s infót gyűjthetsz, akkor kérdezned sem kell...

Recept is van sok, de nehéz is lehet elrontani a zöldség elkészítését, legalábbis az én szempontomból. De ha te nem érzed, hogy pl. milyen fűszer lehet jó hozzá, ezt is leírják oldalak... Én elég faék módszereket használok... Kiválasztom az ételtípust (zöldségleves, zöldségcurry, zöldségfasírt, zöldségpörkölt, főzelék - ez ritkán van), megpucolom a vegyes zöldségeket (arány, fajták? ahogy jön, ahogy érzem, ami van s nálam a szénhidráttartalom is számít. de általában többféle zöldséget használok), fűszer, főzés/sütés/semmi (remek nyersvegán ételek is vannak, azok gyorsak). Jó, én ösztönösen főzök, de tényleg nem nehéz ez s voltaképpen receptek is léteznek, ha valakinek arra van szüksége.

2016. máj. 1. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim válasza:

Pattanás=hormonzavar

Ezekkel a gyümölcsökkel vigyázni kell, főleg a banánnal, mert sok bennük a kálium. A túlzott káliumfogyasztás éppenhogy rákkeltő és hormonzavarokhoz vezet.


Most nem azt mondom, hogy ne egyél gyümölcsöt, hanem azt, hogyha gyümölcsöt eszel, akkor fogyassz nátriumot(sót) is ami ellensúlyozni tudja a kálium hatását.

Aki több gyümölcsöt eszik annak több nátriumot is kell fogyasztania. Én sportolok és nem ritka hogy napi 30 g tiszta sót elfogyasztok.

2016. máj. 1. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Milyen hormonzavar lenne ez? Nem vagyok elég aktív?

2016. máj. 1. 21:50
 4/13 anonim ***** válasza:

Egyet mondanék! A táplálék az csak is szerves eredetű. A hozzáadott adalékok (tartósítószerek, ízfokozók) nem emésztődnek meg. Ezzel szennyezik a szervezetet.

A te szervezeted már észrevette hogy valami nem kóser a nagyüzemileg előállított cuccokkal, ezért nem kívánod a gyümölcsöt. A banánt éretlenen szüretelik le, és kamionokban, hajókban, konténerekben érlelő gázokkal festik sárgára és puhítják a gyümölcs húsát. Nem természetes módon a napfény hatására cukrosodik a gyümölcs, és a te szervezeted ezt már észrevette!

Keress olyan területekről származó növényeket amik a főútvonalaktól távol teremnek! Meglátod, élvezni fogod az alma illatát és ízét!

2016. máj. 2. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Nagyüzemi gyümölcsöseink mind forgalmas utak mentén vannak. Az itt termelt gyümölcsök húsa már tele van az útjainkon koptatott gumiporral, amit messze elhord a szél.

Ez az anyag annyira új a szervezet számára, hogy nem ismeri fel, nem tudja mit kezdjen vele, ezért zsírszövetbe csomagolja, hátha később még is szükség lesz rá.

Ezért van az, hogy a kövér emberek, még az almától is híznak!

A nagyüzemileg gyártott joghurt egyetlen alkotóeleme sem táplálék! A szabályozások megkövetelik, hogy ne hogy valaki romlott terméket fogyaszthasson el a boltok polcairól! Ezért tele vannak antioxidánsokkal, tartósítószerekkel. De a Te szervezeted már tudja, hogy ez neki nem kóser, és ezért okoz gyomorégést!

2016. máj. 2. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

És még valami! Korábban már írta valaki a Káliumot. Arra kell ügyelni, hogy az ételeink ízesítésére használt sóban se legyen káliumsó. A káliumsó majd ötször erősebb a nátrium-kloridnál, ezért nagyüzemek szabályzataiban benne van, hogy mennyit kell alkalmazni pl. a szalámik tartósítása érdekében. A kálium, a legtöbb üzletekben vásárolható konyhasóban, asztali sóban megtalálható adalék. Az ilyen sókért nem érdemes pénzt adni még akkor sem, ha jóval olcsóbb mint a tiszta tengeri só.

A kálium már a kiskertekben termelt alapanyagokban is bőségesen van, hisz kálium műtrágya nélkül már sehol sem lehet méretes krumplit termelni. Amit kiskertjeinkben és a nagyüzemi termelésben használunk, a pétisó és káliumfoszfát (káliumsó).

Ettől szervezetünk egy idő után besokall és felborul a hormonháztartás!

2016. máj. 2. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Nos, egy ideje nem használok asztali vagy konyhai sót, hanem másfélét, de utánanézek a káliumos cuccal. Egyébként, épp sóhiányos volt a legutóbbi mérésnél a szervezetem!


Egyébként köszönöm a biztató szavakat, én is pont állandóan azt érzem, hogy amit egy átlagember meg bír enni, nekem attól állandóan bajom van.


S irigykedve nézem, ahogy gondolkodás nélkül választanak az ételek között.

Nem feltétlen csak az alakjuk miatt, de nekem általában ez egy kulcskérdés, sok -sok kompromisszummal, hogy mit is egyek.

Sok időt felölel, mire átgondolom, de nyilván vannak rövidítései annak, hogy átgondoljam. De akkor is egy kompromisszum.


Érdekes módon, egyszer, a hurkától lettem jobban (nem írom le, miért, de lelki okok miatt is nagyon rossz volt az emésztésem), és az mentett meg, hogy anyu jó zsíros kajákat csinált nekem.


Én meg hiába ötleteltem jhónapokon át, nem segített.

A tojástól miért lehet rosszul az ember? A rántotta szokott kikészíteni, a sima tükör nem. De a rántotta sem mindig.


Köszönöm!

2016. máj. 2. 13:03
 8/13 anonim ***** válasza:

valamikor régen volt egy füzetem, az volt a címe, hogy 101 tojásétel. Ennek az első lapján azt írták, hogy a tojást már az ókori görögök is használták gyomor, bélrendszeri megbetegedések gyógyítására.

Azt most nem írom le hogy hogyan, de a lényeg, hogy a tojás az epeműködésre hat. Neked valószínű, hogy az epéd nem működik már megfelelően, a tojás gyomorba jutása megindítja az epehólyag összehúzódását. Ha netán kő van az epében és épp akkor kerül az epevezeték nyílásához ez bizony komoly rosszulléteket okozhat.

Epekö oldó a feketeretek, és a kerti porcsin. Egyiket sem kell különösebben elkészíteni, nyersen kell enni. Mályregeneráló a máriatövismag. Ajánlom ezekből bőségesen fogyassz, néhány hónapig minden nap edd valamelyiket. Aztán bőségesen fogyassz folyadékot, hogy emésztésedbe elegendő oxigén jusson, és rágd meg rendesen a táplálékot, a nyállal is oxigént keverünk az ételek közé. Csak olyan húsokat vegyél, amik nincsenek előre kezelve, tehát nyersek. Magad fűszerezheted hagymával, foghagymával, sóval. Az előre bekevert fűszerkeverékek is antioxidánsokat tartalmaznak. Remélem érthető és hasznos tanáccsal szolgáltam.

2016. máj. 2. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Igen.

Bár szótáraznom kell az életeket és remélem a google képet is dob majd ki.


Köszönöm.

2016. máj. 2. 17:58
 10/13 anonim ***** válasza:
a feketeretket gondolom nem kell bemutatnom. a porcsin a parkok köves részeit szokta ellepni. máriatövis magot bármelyik herbáriában kapsz néhány forintért.
2016. máj. 2. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!