A mindennapi diétás ebéd mellé (netről rendelem majd a munkahelyemre) milyen reggelit, tízórait, uzsonnát és vacsorát javasoltok?
Ezt neked kell tudnod. Nem tudom, hogyan viszonyul az ebéd kalória- és tápanyagtartalma az igényeidhez, mit szeretsz, mit nem, mikor vagy éhes... Pl. nekem kizárólag a semmi ideális reggelire és tízóraira, viszont ebédre nagyon sok kalória kell s vacsorára sem kevés. Ha felborítom, baj lesz. A páromnak pedig hatalmas reggeli kell 6-kor, nem tudna dolgozni nélküle. Szóval ezt általánosan nem lehet megmondani.
De vacsorára valami jó kis fehérjeforrást javasolok zöldségekkel :) S a reggeliben is legyen fehérje, ha már eszel sok órával az előző fehérjebeviteled óta... Az inzulint reggel ne dobd meg, ha lehet, gyenge az inzulinérzékenység, de igazából a legjobb, ha sosem dobod meg nagyon. DE van, aki ezzel ellentétesen tud boldogan élni és fogyni, túl sokfélék vagyunk, nagyon kevés mindenkire igaz szabály van. Ha szénhidrátos reggelit akarsz, sokaknak bejön a zabkása, a gabonafélék közt még egész fehérjedús, lassú felszívódású, térfogatos, mert felszív egy csomó vizet, lehet variálni... Nekem rossz ötlet lenne, de sokaknak remek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!