Miért kívánom annyira a csokoládét?
Én is rengeteg csokit eszem többnyire akkor, amikor nem történik semmi érdekes velem.
Ha reggel úgy indulok el munkába, hogy tudom, tök unalmas lesz a napom, akkor többet eszem, mint egyébként.
Azt mondják, a csokoládé boldogság hormonokat tartalmaz, de én még nem tapasztaltam, hogy jobb lenne tőle a kedvem, egyszerűen csak finom.
Ha találkozhatom, és beszélhetek olyan emberekkel, akikkel jól érzem magam, nincs is szükségem a csokoládéra.
Lehet, hogy neked is hiányzik valami, vagy valaki az életedből, vagy valamit nem tudsz feldolgozni, ezért kívánod mindíg az édességet.
A csokoládé egyszerre tartalmazza a 2 dolgot, amiből az ember több millió évig hiányt szenvedett: ZSÍR és CUKOR.
Azért van annyi kövér ember és cukorbeteg, mert még nem szoktunk hozzá, hogy már nem kell kényszeresen magunkba túrni se az édeset, se a zsírosat.
Boldogsághormon nincs benne, de 1 táblányi rendes étcsokoládéban már van annyi teobromin, hogy feldobja a kedved. (És jó a virrasztáshoz is:)))
Az eros csoki utáni vágy magnéziumhiányra utal. A csoki boldogítja is az embert, azt szokták mondani - ez azért is van, mert a magnéziumhiány enyhe depressziót, kimerultséget, feszultséget okoz (és ez fordítva is igaz!), a csoki pedig ezt az állapotot enyhíti...
Tudom, hogy tobb, mint egy éve tetted fel a kérdést, de idorol idore aktuális lehet... :)
Ha szeretnénk elkerülni a magnéziumhiányt, fogyasszunk sok napraforgómagot, diót, mandulát és teljes kiőrlésű gabonaféléket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!