Mit tegyek, ha nem tudom tartani a fogyókúrát?
Milyen kajákat eszel diéta alatt?
Lehet, hogy csak nem ízlenek, és ha le van cserélve pár étel, akkor nem utálattal gondolsz rá.
A másodikkal nagyon egyet értek! Saját tapasztalat. Többször előfordult már, hogy a tükörben nem azt láttam, amit szerettem volna, de a legtöbbször megrántottam a vállamat, hogy ha a kedvesemnek jó vagyok így is, akkor nekem is jó.
Volt, hogy diétába kezdtem, de nem jött össze. Pár nap után mindig feladtam, persze erős bűntudattal (amit a párom mindig feloldott, hogy nyugodtan egyek, ő így is szeret). Ez így ment évekig.
Aztán most decemberben jött az első döfés az orvosnál, aki csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy szépen gyarapodok évről évre. Utána jött a második: az a fazonú menyasszonyi ruha, amiben szerelemes lettem, iszonyú rosszul áll az alakomon. Megalkudhatnék mással is, így sem biztos, hogy azt akarom majd, de miért tenném? Amúgy meg az elmúlt hónapokban többet is híztam, mert messzebbre járok dolgozni, és 1-1,5 órával később vacsizom, mint eddig.
Szóval már eléggé fájt, már nem tudtam vállat vonni a tükör előtt, hogy így is jó lesz. Már nem tudok kompromisszumot kötni magammal, hogy az a sok gyönyörű ruha, ami tetszik, nem jön rám, és kénytelen vagyok olyat választani, ami kevésbé tetszik, de legalább eltakar.
Nekem már eléggé fájt ahhoz, hogy kitartsak mellette (amivel legjobban saját magamat leptem meg).
Szóval most már az út harmadánál állok, hogy elérjem a kívánt súlyt, és jól esik ráállni a mérlegre, és látni, hogy megint kevesebbet mutat.
Szóval a lényeg annyi, hogy ha eléggé fájni fog neked is, fogod tudni tartani a diétát
Nem jó diétád van akkor...
Én kizárólag azt tartom (no nem mindig, de általában), ami élvezetesebb, mint a korábbi étkezésem volt :) Az egészség az első, de utána jön az élvezet, nem értem, miért kellene önsanyargatnom. Korlátok vannak, de csak egész szimpatikusak, nem nagyon zavaróak.
De azért igaz, ami igaz, ha tényleg le akarsz fogyni, akkor többre vagy képes... Ezzel együtt is az a jó, ha nem erőszakról van szó, amikor vasakarattal kényszeríted magad valamire...
S nem fogyózni kell, hanem életmódot váltani. Én ezt tettem s lehetek bármilyen hedonista, nincs visszaút, mert egészségtudatosságból váltottam s közben a testem is rájött, hogy neki így sokkal jobb s tiltakozik a régi rend ellen... :) Inkább pár napra abbahagyni nehéz, nem csinálni.
Ha az éhség a gond, akkor megintcsak jó étrend kell, ahol nem kell éhezni (vagy aki olyan, hogy anélkül nem megy, állítólag van olyan, akkor nem nagyon). Ennek megtalálása nekem évekbe telt, még jó, hogy türelmem még néha akad, de éhesen nem hagyom magam.
Hát köszönöm mindenkinek, ment a zöld kéz. :)
#4-es, lehet, hogy igazad van, ami azt illeti nincs túlsúlyom, csak nem vagyok elégedett magammal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!