Dietaval lehet fogyni?
Természetesen :)
Próbálj kevesebb szénhidrátot enni,de teljesen ne vond meg mert szédelegni fogsz.
Igen. Nem csak a testépítőkre igaz, hogy szálkásításkor cél az izomzat megtartása. Amikor kalóriadeficitben leszel, a testednek választania kell majd:
a nehezen hozzáférhető zsírt mobilizálja vagy a könnyen elérhető izomszövetet. 2 módon veheted rá, hogy az előbbit válassza: növelt fehérjebevitel és az izmok használata. Amit nem használsz, azt a test leépíti. Ez a biológiai háttér, ezt igazolja a gyakorlati tapasztalat és ha belegondolsz így logikus.
Lehet persze, hogy olyan jó genetikával rendelkezel, hogy "megússzák" az izmaid, de nagy valószínűséggel nem. Löttyedt leszel. Ez van. 12-15 kg nem kevés.
Az test és anyagcsere is meghálálja, ha nem csak evésmegvonással kerülsz kalóriadeficitbe, hanem a mozgásmennyiség megnövelésével és némi szénhidrát illetve zsírmegvonással.
Jó étrenddel várható, hogy ne veszíts sok izmot, de ugye, ami izmod amiatt van, hogy nagyobb tested hordoz s ebből a feleslegből fogysz, akkor ezt a többletizmot egészen logikus a testnek elbontani, hisz költséges és felesleges. Na ezért is jó edzeni, de egyébként is segít. Anyagcsere gyorsítás, jobb közérzet és energiaszint, a mozgásra iszonyúan szükséged van ülőmunka mellett... Nekem némi tartást is ad az, hogy heti 3-szor teljes testes edzést nyomom, akármi is van. Ez igényel egy pici fegyelmet, ami akár segíthet az evés fegyelmezettségében is :D
Kevés mozgás is mozgás. Vagy beiktathatsz valamit hétvégén, én régen sokat túráztam akkor. Ha neked ennyi időd nincs vagy nem vonz, akkor valami rövidebb, intenzívebb mozgás is lehet :)
#7 meggondolom az ajanlatod, ami engem vonz, az a sajat testsulyos edzes :)
Ami biztos, hogy a dietat bevezetem.
Szia. Én a 13 napos diétát ajánlom. [link]
Nagyon jól lehet vele fogyni, bár nekem nem szokott összejönni a 8 kiló egyszerre. Persze, ez attól is függ, hogy mennyiből kell leadni. Nem kell megvárni a fél évet, hogy újra megcsináld, 2 havonta mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!