Ti hányszor esztek egy nap? Hánynaponta meleget?
Kétszer eszem, mert nekem így ideális s minden egyes alkalommal meleg, de legalábbis főtt-sült ételt.
Tojás, zöldség, olajos mag, zsír, némi gyümölcs.
Tojásételek, zöldségételek, sütik, édességek, a fentiek felhasználásával s persze egy s mással (eritrit, kakaó, kávé, fűszerek).
Ma pl. piskótát sütöttem diókrémmel, a párom sárgaborsófőzeléket evett rizzsel és tükörtojással, én tükörtojást és rántottát zöldségekkel.
Régen napi ezer forintra jöttünk ki fejenként átlagosan, ma már bizonyára jóval alatta vagyunk. Ha szigorítok és dobom az eritrites édességeimet, akkor simán kijövök 500-ból, jókat éve, számomra szerintem igencsak egészségesen :) Az egészség a legfontosabb számomra, de azért az élvezet sem marad tőle el nagyon. Pénz pedig nincs, így ez is fontos, de ha még édesség se lenne, az nem lenne ennyire sem élet, miközben a költségeinket annyira nem dobja meg egy kis kakaó és eritrit/xilit...
Ha már előkerült a csóróság... A rizs, szezonális zöldségek, zsír, száraz hüvelyesek bámulatos ár/kalória aránnyal rendelkeznek és sokukban tápanyag is jócskán van. A tojás sem drága és szinte minden megvan benne, ami kell (C-vitamin nem, s pár mikrotápanyag sincs benne elég akkor sem, ha valaki rá alapoz, de úgyis eszünk mást is).
Írtam, hogy kijövök napi 500-ból, ha kell, de nekem kiesnek az olcsó szénhidrátok, a zsírom kókuszzsír és vaj (mondjuk a kókuszzsír nem drága a kalóriatartalmához képest, olcsóbbá teszi az étkezésem, de akinek ennyi se jut, az olcsóbban tud bevinni zsírt). A cukorpótlék egyszerű, mert az luxus, egyáltalán nem kell enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!