Hogy oldjátok meg a napi vízivást?
Borzasztóan száraz a bőröm, de valahogy nem tudom rávenni magam a vízivásra. Mindig este jut eszembe, hogy alig ittam valamit, legtöbbször akkor sem vizet... Volt olyan korszakom, amikor beállítottam a telefont, hogy óránként/kétóránként figyelmeztessen, de akkor konkrétan fél óránként jártam vécére, ami azért marhára nem megoldható a hétköznapokban.
Pontosan hogy kellene ezt megoldani?
Nekem szomjúságérzetem van s teázni is szeretek, az ételeimben is van víz... Nem figyelek rá.
De úgy tűnik, neked kell. Nem kell óránként inni, de azért gyakran kéne s összmennyiségben elégségeset. Felkelsz, igyál. Ezt nem is értem, akkor már rég nem ittam, első utam a csaphoz vezet. Vagy a második :) Ha máskor nem, evéskor jusson eszedbe, hogy inni is kell...
A wc-s problémához nem értek, mert nekem 4 liternél sem kellett gyakran járnom, normálisan pedig extrém hosszan kihúzom. De az egészséged fontos, ha gyakran kell járni, ez van. De félóra durva, a víz elosztásával próbálkoznék... Vagy lehet, hogy túl érzékeny vagy rá, túl kicsi a hólyagod, nem szokta meg? Nem értek hozzá, bocs. De sok embernek valóban gyakran kell wc-re járni sok vízivás mellett, ez ilyen.
Szokássá kell alakítani az ivást. Mindig legyen a kezed ügyében, meg melletted a víz. Nálam a táskámban is mindig van, el nem indulok anélkül.
Nem kell sokat inni, csak sokszor keveset, mondjuk nekem ezzel nincs gondom, így könnyen beszélek, de ha megszokod, egy idő után berögzül és számolgatni sem kell majd, hogy mennyit és mit iszol. :)
Tényleg nincs benne a mindennapjaimban, amikor szomjas vagyok, az meg elvileg már régen rossz.
Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem azt kell megszoknom, hogy egész nap legyen mellettem víz, és néha-néha beleigyak. Sok kicsi sokra megy :) Az óránként egy deci nagyon kikészített, valszeg az volt, hogy az túl sok egyszerre, és átfolyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!