Ha sokat eszem natúr joghurtot, az egészségtelen?
Az ajánlás kb. napi fél liter tej vagy ennek megfelelő mennyiségű tejtermék fogyasztása.
Szóval bár alapból nem árt, azt leszámítva, hogy esetleg kicsit meghajt, ha hajlamos vagy rá, a baj inkább az, ha egyoldalúan eszel. A jughurt jó dolog, zsír, fehérje forrás, de pl. nincs benne rostanyag, vitaminok, de még fehérjéből is viszonylag szegényes. Mondjuk időnként én is több tejterméket fogyasztok, mint a fenti ajánlás, mert vega vagyok.
Nem írod mi a sok, szerintem napi 2-3 deci belefér, viszont ezzel kb. kimeríted a "tej-keretet".
Mindent túlzásba lehet vinni... Kérdés, mi a sok.
A joghurt rossz fehérjeforrás, alig van benne valami. Speciel én nem eszem (amúgysem tartom jónak a tejtermékeket, kivéve max. az érlelt sajtot és a vajat), de nem értek hozzá s nem foglalok állást abban, hogy egészségtelen-e. Leginkább az a bizonytalan véleményem, hogy nem sok vizet zavar, egye, aki akarja s jól bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!