Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért puffaszt fel szinte...

Miért puffaszt fel szinte minden? Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Az alapból puffasztó ételek mellett (káposzta, bab, karalábé, stb) más ételek is puffasztanak. Olyanok is, amikről az ember nem is gondolná, pl paradicsomleves. Van, hogy a gyümölcsök is felfújnak, leginkább a szőlő, azt már nem is szoktam enni. És ez nem csak nagy mennyiségre igaz. Pár szem borsó is képes úgy felfújni, hogy órákig feszül, fáj, és ilyenkor a hasam is elég nagy. Egészségesen táplálkozom, soha nem iszom szénsavas üdítőket, sok rostos gyümölcsöt eszek, de nagyon szeretem a zöldségeket, viszont tényleg szinte az összes felfúj, talán csak a paradicsom, paprika nem ... Most akkor ezeket az egyébként egészséges ételeket ne egyem??? De ezek nélkül nem is lehet "élni", minden étel amit eszek tele van zöldséggel, akár egy sima leves is... szoktam szedni espumizant, az annit csinál, hogy megrövidíti a szenvedést, hamarabb megy le a puffadás... de én szeretném megelőzni az egészet, nincs erre valami módszer? Allergiás nem vagyok semmire, de laktózmentes termékeket fogyasztok a biztonság kedvéért, így a tejtermékek nem is szoktak puffasztani. Sok vizet is iszom... szerintem teljesen okésak a táplálkozási szokásaim, még mit kellene tennem??
2016. febr. 5. 14:32
 1/2 Trafó1 ***** válasza:
Próbáld meg helyrerakni a bélflórádat, valami baktérium készítménnyel, és szedjél hozzá emésztő enzimet, ha ez sem segít akkor fordulj orvoshoz mert valami nem stimmel.
2016. febr. 5. 14:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Olyanra gondolsz mint a normaflore? Az jó?
2016. febr. 5. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!