El vagy tévedve ,amikor szomjasak vagyunk akkor már rég késő mert ezzel jelzi a szervezet hogy dehidratálódik . Sajnos fel kéne fognia az embereknek a tudatos táplálkozás fogalmát ebbe beletartozik a tudatos ivás is .
Ennyi erővel a test olyan "okos" hogy akkor kell enni és annyit amennyit csak akarsz ha éhes vagy .
Na ennek a tudatlan felfogásnak láthatod a gyümölcsét a modern társadalomban , elhízott disznók egy rakás betegséggel 35éves koruktól 55 ig amikor is meghalnak .
Kiszáradt ráncos múmiák 40 körül mindenféle emésztőrendszeri bajokkal ,később 60 felé elsötétedő tudattal ami egzakt módon visszavezethető a dehidratáltságra .
Az agy neuronhálózata egy vizes medence amiben az elektromos vezetőképesség reakcióideje drasztikusan csupán attól függ mikor pótoltad utoljára a vizet .
Nem ősemberek vagyunk hogy akkor eszünk iszunk amikor érezzük a hiányát ,ez egy teljesen hibás következtetés a modern életkörülmények között.
Az összes civilizációs betegség bölcsője a tudatlan táplálkozás. Akár hogy is fáj a csipzabáló cukrozó ízfokozózó embernek ha nem tanul meg tudatosan enni és inni akkor már áshatja is a sírját de előtte készítheti a pénzt a gyógyszerekre.
Na persze.
És máris eljutottunk oda, hogy a szomjúságérzet egy teljesen felesleges evolúciós tévút, hiszen enélkül és azelőtt is iszunk - te legalábbis - és ha érezzük már késő, mindjárt meghalunk.
Javaslom, hogy te még azelőtt egyél mindig, amikor nem vagy éhes (és EZ az igazi oka a kövérségnek), akkor menj WC-re amikor még nincs semmi inger, mert te tudod, hogy minden reggel muszáj kakilni és minden nap muszáj 1 litert pisilni. Legfeljebb vársz egy fél órát, hogy meginduljon.
Egyáltalán nem dehidratált az ember, amikor szomjas :) Nem tudom, ezt honnan veszik egyesek. Amikor 4 liter vizet ittam az ételben levő szintén nem kevés folyadék mellé, akkor is gyakran szomjas voltam, márpedig bajom nincs.
S igen, ha egy normális ember akkor eszik jóllakottságig normális ételt, amikor éhes, az úgy kb. jó.
Az emberek nem azért híznak el, mert esznek, ha éhesek... Hanem mert esznek, ha nem éhesek, esznek, ha unatkoznak, esznek, ha buliban vannak, esznek, ha moziba mennek és esznek, ha jóllakottak, de még meg akarják enni azt a tepsi sütit. S ugye, a sok cukros vacak sem laktatja őket, úgyhogy ha csak az éhüket verik el rossz étrenddel, az is simán lehet kalóriatöbblet. Ezért kell jó étrend. Tömény cukrokat enni nagyon nem természetes. Léteznek igen édes gyümölcsök és méz a természetben, de azért nem akkora mennyiségben s nem olyan kevés fizikai munkával megszerezhetően, mint a modern ember számára...
#10: Azt mondod, kb. mindenkinek jól működik a szomjúságérzete, csak figyelmen kívül helyezi? Én nem tudom, az enyém ugye köszöni, jól van. Lehetséges, illetve az is, hogy nem veszi észre, mert el van foglalva, én esti ténykedéskor sokszor jópár óráig nem iszom, de utána realizálom és bepótolom. Arról már hallottam, hogy öregek inkább keveset isznak, nehogy gond legyen a pisiléssel (pedig pont hogy az lesz, ha kiszáradnak), de hogy normál ember miért hagyja magát kiszáradni, azt nem értem. Szomjasan jólesik inni. S el tudom képzelni, hogy van, akinek rosszul működik a szomjúságérzete. Elvégre nem is mindenki éhezik meg. Ez utóbbiról már van tapasztalatom, sokra képes az étrend. De a szomjúság fontos, az nálam sosem kapcsol ki hosszabb távra, az veszélyes lenne.
jajj 65 ös ne forgasd ki a szavaim melyik részét nem érted a tudatos táplálkozás kifejezésnek?
Lehet hogy te egy rezervátumban élsz de a mai modern ember 90% a nem akkor eszik és nem annyit amennyi kell neki arról meg ne is beszéljünk hogy nem is azt eszi amit kéne ...
Az érzékelésünk meg már rég falhoz van vágva az ipari kajákkal, akkor is éhesek vagyunk amikor semmi szükség az evésre ezt nevezzük nassolásnak és van a fordítottja amikor a munkába belefeletkezve egész nap nem eszünk semmit ha meg igen az nem élelmiszer hanem nagybetűs szemét. Mit gondolsz miért civilizációs betegség a végbéldaganat és honnan jöttek ezek a chrone betegségek .
Az ivás meg külön a kedvenc témám 10 emberből 9,9 nem tudja hogy akkor is inni kell ha nem vagy szomjas de egész nap nem ittál semmit . Ez a minimumok minimuma 1,5-2l víz .Ez csupán azért kell hogy ne betegedj le.
Egy felnőtt 60% a víz ,nem kell hozzá diploma hogy megértsd ezt napi szinten pótolnod kell hiszen miközben élsz a test mint gépezet elhasználja ,elpárologtatja gyorsabban mint gondolnád. A napi másfél két l víz egy olyan ember szükséglete aki 24órán át mozdulatlanul ül egy széken 24°C on nem beszél nem erőlködik csak nyugodtan van. Amikor már szomjas vagy vagy fáj a fejed már jelzése a testnek hogy csinálj valamit mert baj lesz.
Logikus hogy nem a csokievés utáni szomjasságról beszéltem.
Jól van öreg, akkor csak vedeljed. Te is olyan leszel legalább, mint a fél literes flakonjukat szorongató lánykák a hosszú 8 perces villamosúton, amit meg is húznak 2 percenként.
Nekem meg már rég meg kellett volna halnom, mert nem szoktam méregetni, hogy mennyit iszom.
Nem tudom mit hisztizel ezek tények ,aki meg beviszi a napi testtömeg*3/100l vizet az normális ő nem tudom miért vitatkozik velem.
„A szervezet víztartalma viszonylag állandó, de folyamatosan cserélődik. A napi átlagos vízveszteség 2-2,5 liter.
Már akár 2 százalékos folyadékvesztés is zavarokat okozhat a szervezetben, csökken a fizikai és szellemi teljesítőképesség, fejfájás és koncentrációzavar léphet fel. Ha pedig testtömegünk folyadéktartalmának 5 százalékát elveszítjük, akkor munkaképességünk 30 százalékkal is csökkenhet, 10 százalék folyadékveszteség már zavarodott állapothoz vezet, sérülhetnek az agyi erek, bevérzések, bénulások és izomgörcsök keletkezhetnek. A test 20 százalékos folyadékvesztése esetén leállhatnak a vesék, és a keringés, ami halálhoz vezet.
Az agy 80%-a víz és 25 milliárd idegsejtből áll, amelyek egy kiterjedt elektromos hálózatot alkotnak.A sejtmembránoknak szüksége van vízre az ingerület-átvitelhez. Magyarul a víz adja az elektromos energiát az agy össze funkciójához.
éles gondolkodás
Az agynak viszont nincs lehetősége nagyobb mennyiségű víz tárolására, ezért a víz rendszeres és folyamatos pótlására szorul.
Ha az agyat úgy fogjuk fel, mint egy kapcsolótáblát, ami a testnek kiadja a különböző parancsokat a test működtetésével kapcsolatban, akkor ezzel az analógiával világossá válik, hogy ez a kapcsolótábla nem tudja ellátni a funkcióját, hacsak nincs ellátva megfelelő mennyiségű elektromossággal, amit ugye a víz jelenlétén keresztül tud megvalósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!