Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 4 liter vizet inni egy nap sok?

4 liter vizet inni egy nap sok?

Figyelt kérdés

2016. jan. 24. 17:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%

Sok. Télen egy átlag embernek nincs ennyi folyadékra szüksége.

Az, ha most nyár lenne és mondjuk napszámba dolgoznál, akkor azt mondom, hogy teljesen oké, sőt, de ha neked ez az általános, akkor ez sok.

Jó, nyilván sokat befolyásol a környezet, amiben nap, mint nap vagy, az étkezés, de nem gondolnám, hogy valakinek 4 liter folyadékigénye lenne.

Nem ártana megnézetned a cukrodat, hogy nincs-e gond!

2016. jan. 24. 17:31
 2/17 anonim ***** válasza:
Sok. 2,5-3 liter a maximum, télen IS, mert télen a a hidegben az alacsony páratartalom miatt hamar kiszáradsz.
2016. jan. 24. 18:13
 3/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom emberek, én 90 kiló vagyok és magas hozzá, én simán megiszok 4 liter vizet, és úgy optimális a szervezetem műkődése :D
2016. jan. 24. 18:37
 4/17 A kérdező kommentje:
Okozhat az bármi bajt ha sok folyadékot iszok?
2016. jan. 24. 20:40
 5/17 anonim ***** válasza:

Tök értelmetlen így válaszolni a kérdésedre .

Nem adtál meg paramétereket. Egy ember napi minimális vízszükséglete ha nem csinál semmit és 24c fokon van megfeleltethető egy olyan képlettel hogy : (testtömeg*3/100) litert kell innod!

Számold ki és utána tedd fel a kérdést ha még aktuális.

2016. jan. 24. 21:41
 6/17 anonim ***** válasza:

Népszerű gondolat, hogy 20 kilónként kell 1 liter, ezzel amúgy nem értek egyet, 84 kilósan falnak mentem volna több, mint 4 literrel... Egyszer ittam 4 litert egy nap, iszonyúan szomjas voltam tőle, de másnap rá se néztem a vízre :D Maradok a szomjúságérzetemnél illetve a hangulatos teázásaimnál, az nálam remekül működik, nem vagyok dehidratált sosem :)

Aki kíván 4 litert, az igyon 4 litert, nem tűnik vészesnek, ha az ember teste azt jelzi, hogy ez így OK s nem tapasztaljuk semmi hátrányát. Max. ha itt üldögélünk télen a nem túl meleg szobában 40 kilósan, normál, megszokott étrenddel, akkor elgondolkodhatunk, hogy van-e valami baj a testünkkel, mert ez abnormálisan magas igénynek tűnik mindennemű ok nélkül...

Amikor ketogén diétára váltottam, rengeteget ittam, de ez olyankor természetes és helyes.

Kánikulában és edzéskor is megjelenik a nagyobb vízigény, ez is normális.

S ha valaki egy nagydarab fickó, az is más, főleg, ha 45 fokban dolgozik valami kohó mellett...

Vannak extrém esetek, amikor sok vizet veszt a test, nyilván pótolni kell, a sóval együtt.

2016. jan. 25. 16:25
 7/17 anonim ***** válasza:
A szervezet nem hülye 10 és 60 év között akkor kell inni, ha szomjasak vagyunk és addig amíg szomjasak vagyunk. Pont.
2016. jan. 25. 16:39
 8/17 anonim ***** válasza:

40 fokban nem lenne sok, de 0 fok környékén már eléggé.

Milyen az étrended? Sok szárazat eszel?

Szóba jöhet cukorbetegség vagy veseprobléma.

2016. jan. 26. 22:59
 9/17 anonim ***** válasza:
#7: Rengeteg ember alig iszik, úgyhogy sajna nincs igazad. Pedig azt gondolná az ember, az állatok sem száradnak ki víz mellett... Amúgy van, aki szerint a szomjúság már kezdődő kiszáradáskor van. Nyilván neki sem működik jól a szomjúságérzete. Nekem igen.
2016. jan. 26. 23:34
 10/17 anonim ***** válasza:
Rengeteg ember pisilni sem szokott egyből, amikor jön az inger, meg enni, meg aludni stb. Ez attól még nem jelenti azt, hogy ne lenne elég akkor inni, amikor szomjasak vagyunk, csak tényleg inni kell
2016. jan. 27. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!