Életmódváltással tudom orvosolni a problémámat?
Én egy 175cm magas és 135kilós fiú vagyok.
Régebben volt epehólyag műtétem.
Általában ilyen ételeket eszem:
- Kenyér, vaj, sajt, sajtkrém, szalámi, sonka, császárszalonna, péksütemények, pizza, kóla, gumicukor, rántott hús, csokoládé stb.
Főleg este szoktam úgymond bezabálni.
Kevés vizet iszok és kevés rostot fogyasztok.
Szinte alig mozgok, maximum a boltig meg vissza.
Eddig semmilyen problémám nem volt a székelésnél.
Most viszont ha ilyen ételeket eszem akkor nehezen megy az ürítés. Általában ilyen nagy ragacsos izé távozik belőlem. Vagy vékonyabb formájú ami egy nagy ragacsba áll össze. Amikor sok rostosat fogyasztok (répa, gomba, rizs, alma és hasonlók) akkor a végtermék vastagabb és normálisabb állagú szokott lenni. Persze nem olyan vastag mint mondjuk amikor 110kilós voltam. De a múltkor is ha megettem egy tányér rizses húst vagy párizsis-vajas szendvicset (3db) utána egyből megint ilyen ragacsos lett a végtermék.
Most ez mindig ilyen lesz?
Hogyha nem úgy táplálkozok mint egy testépítő (rizs, csirke, zöldség) akkor ilyen ragacsos és tapadós akármit fogok székelni?
Nem iszok, de a májfunkciók 100-as értékekkel térnek el.
Az orvos szerint csak le kellene fogynom.
De nem tudom... pusztán a kövérségtől mutathat a vizsgálat 100-as eltéréseket? Múltkor... a legutóbbi vizsgálatkor, laborkor nem volt ennyi. Vagyis minél kövérebb vagyok annál jobban nő? Ha fogyok akkor meg visszaugrik az érték?
A többi leletem kiváló.
Múltkor voltam ultrahangon, ott se volt semmi elváltozás.
Van egy jó hírem: ha így folytatod, lesz mér rosszabb is.
Menj orvoshoz, dietetikushoz, vagy életmód tanácsadóhoz, aki mad elirányít.
Muszáj változtatnod az evési szokásokon! Mozogj sokat, és hagyd el vagy nagyon minimálisra csökkentsd ezeket: fehér kenyér, császárszalonna, zsír (minimálisra), péksütiket is ritkán egyél, pizza, kóla, gumicukot, csoki!
Sok-sok gyümölcs, zöldség, mozgás, fokozatosan, különben tényleg lehetnek súlyosabb bajaid, változtass amíg nem késő! A tested már jelzett!
Ez az első napom.
Csirkemell, répa, alma, rizs, zab, napi 3l víz.
De engem most az érdekelne, hogy az életmódváltással visszaáll minden? A székelés is és a májfunkció is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!