Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy lehet, hogy a gyümölcsök...

Hogy lehet, hogy a gyümölcsök nem hízlalnak?

Figyelt kérdés
Nagyon édesek mégis szabad enni foygókúra alatt?
2010. márc. 25. 20:18
 1/2 anonim ***** válasza:
A gyümölcscukor más, és máshogyan viselkedik, mint az a finomított retek. Keress rá a neten, sok érdekességet fogsz találni.
2010. márc. 25. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Az inzulin termelődését köztudottan a vér glüzózszintje szabályozza. Ez az egyetlen hormon, mely gátolja a hormonszenzitív lipázt, azt az enzimet, mely a zsírokat felhasználásuk első lépéseként "elhasítja". Vagyis - kicsit leegyszerűsítve a problémát - a magas inzulinszint segíti a zsírraktárak felépítését. A fruktóz, azaz gyümölcscukor inzulintól függetlenül használódik fel, ebből le lehet vonni a megfelelő következtetéseket. Egy másik érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy ha a glükóz hirtelen zúdul be a vérbe, és ezáltal nagy inzulinválaszt indít, abból több fog zsírrá "alakulni", amintha ugyanannyi glükóz elnyújtottabban szívódik fel (teljes kiőrlésű élelmiszerek kedvező hatásának élettani alapjai). Két dolgot viszont meg kell említeni: 1. a gyümölcsök nem kizárólag fruktózt tartalmaznak, glükóz is van bennük, igen hamar felszívódó formában, annak minden említett következményével, 2. a fruktózt sem lehet korlátlan mennyiségben enni, mert a glükóznál jóval korlátozottabb mennyiségben tudja feldolgozni a szervezet (max. dózisa kb. 3g/testtömegkg/nap)
2010. márc. 25. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!