Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az öcsém kétnaponta mekizik....

Az öcsém kétnaponta mekizik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A testvérem (19 éves) kétnaponta jár a mekibe. Valamikor két sajtburgert eszik, valamikor egy egész menüt. Aggódom érte nagyon. Kb fél éve csinálja ezt. Ennek ellenére csodálkozom, hogy csak két kilót hízott. Hogyan tudnám rávenni, hogy egyen normálisan? (Fősulira járunk, együtt lakunk albérletben, én szívesen főznék, de mindig csak a hamburgeren jár az agya. :(( )
2010. márc. 25. 13:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha ilyen intenzíven csinálja, hamar rá fog unni az egyhangúságra, és majd leszokik róla. Annak idején, amikor megnyílt a Wendy's, hetekig csak héjában sült krumplin éltem, aztán meguntam.
2010. márc. 25. 13:14
 2/10 anonim ***** válasza:

Esetleg próbálj rávilágítani az anyagi oldalára is. Egy mekis menü árából ha otthon főztök, ketten is jóllaktok, nem is beszélve arról, mennyivel változatosabb és egészségesebb az otthoni.

Vagy főzz gyakran a kedvére valót, amit úgymond "nem tud kihagyni", ezzel tele lesz a hasa, már nem fér mellé a mekis. Egy idő után majd rászokik, hogy otthon egyen, mert érdemes.

2010. márc. 25. 13:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Sajnos ez az ízfokozók miatt van, az ízfokozó egyfajta függőséget okoz. Nálam is:( Vagy teleszórod az otthoni kajákat is ízfokozóval, vagy megpróbálod megértetni vele, hogy mi lenne egészségesebb. :)
2010. márc. 25. 13:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Persze, én már szívesen csinálnék mindent, mindig kérdezem, hogy mit szeretne, megfőzöm, csak mondja, de nem, 'nem kíván semmit', majd fél óra múlva megy is el. :( Pedig nem főzök rosszul, régen szerette, mikor még középsulisak voltunk, hogy mindennap volt ebéd (anyukám nem velünk él, nekem kellett főzni).
2010. márc. 25. 13:21
 5/10 anonim ***** válasza:

anyááám....ne csinálj semmit. ne szólj már bele ilyen hülyeségek miatt az életébe, nemfog belehalni, és nem lesz semmi baja sem. én is szoktam mekibe járni, akkor mindig menüt eszek, néha salátát is, és képzeld el, egy grammot sem híztam.

túlzásba viszik ezt a meki=halál dolgot.

majd úgyis megunja, nemolyan nagy ott a választák. énis gyakran megunom és eszek mondjuk kínait helyette.

2010. márc. 25. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Mi a baj a Mekivel ?
2010. márc. 25. 19:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem akarok beleszólni, de az egészségéről van szó. Hiába nem hízik, mert sportol (igaz, a teljesítménye kicsit csökkent), attól ugyanúgy szeméttel tömi magát. A zsír, a cukor és a silány minőség nem hiszem, hogy olyan jót tenne neki. Volt vérvételen egy hónapja, és a koleszterinszintje magasabb lett, a határértéken felül van. Pattanásosabb lett az arca, holott régen nem volt egy-kettőnél több rajta. Oké, hogy nem hal bele, heti 1x-2x belefér én is azt mondom, de nem heti 4-5 alkalom hamburger, sült krumpli és kóla... Nem vagyok az a megrögzött egészségmániás, de ez akkor se normális. És ez már fél éve tart, én is úgy voltam vele, hogy majd megunja, de nem nagyon látok változást. Attól, hogy féltem, az még nem jelenti azt, hogy beleszólok az életébe, mert minden mást úgy csinál, ahogy akar, ha kéri a tanácsomat, kíváncsi a véleményemre, elmondom, de nem több. Ez az egy zavar nagyon, de elnézést kérek, én vagyok a hülye...
2010. márc. 25. 22:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Persze nem valami nyerő, de nem hiszem, hogy hátrányban lenne a magyar töltött káposzta - csülök - pörkölt - kocsonya- sör kombóval szemben. Nagyon kevesen étkeznek egészségesen, kár mindig a Mekit kipécézni.

Egyébként is a kaják 90%-át nyugodtan lehet enni (ebbe beletartozik a Meki is), ha MELLETTE az ember rendszeresen mozog.

2010. márc. 26. 10:11
 9/10 anonim ***** válasza:

nem mellesleg gyakran bolti áru is van olyan rossz minőségű h mint a meki.

akkor fogsz csak egészségesen étkezni, ha biokajákat vásárolsz, de azt a pénztércéja nagyon kevés embernek engedi, de még a bio kaják között is nagyon sok az átvágás.

2010. márc. 26. 11:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Nezesd meg vele a Super size me-t. :)
2014. febr. 24. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!