Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen ételek vannak, amikből...

Milyen ételek vannak, amikből kevés is elég?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok amitől nem leszek éhes 1-2 óra után, vagy esetleg van-e olyan vény nélkül kapható gyógyszer, amitől kevésbé érzem magam éhesnek.

2015. dec. 27. 17:47
 1/5 anonim ***** válasza:
húsok, lassan felszívódó szénhidrátok vagy abból készült ételek (pl teljes kiőrlésű cuccok), zsíros kaják.
2015. dec. 27. 18:02
 2/5 Szintis Zoli ***** válasza:
Rostos zöldségek (retek, káposzta, saláta) fehérjével (pl. sovány hús, tojás, zsírszegény túró) és energiaigény szerinti mennyiségű zsiradékkal.
2015. dec. 27. 18:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Alacsony GI-es ételek.
2015. dec. 27. 18:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Emberfüggő. Nekem nincs ilyen. Ha eszem, akkor sokat kell (kalóriában. a súlya, térfogata szinte semmit nem számít, amit igen, azt is inkább csak lelkileg, pár falat után hiányérzetem van, hiába tömény az étel).

De az egyik leglaktatóbb ételkombináció számomra (s tuti sok más ember számára is) a tojás és a zöldség. A szénhidráttól éhes leszek, mindegy, hogy lassú vagy gyors felszívódású, rostos vagy sem, a zöldség lehet, hogy kivétel, de azért általában abból sem viszek nagyon sok szénhidrátot, nekem ez jött be. Természetesen van, aki nem tudna így élni, én pedig úgy, ahogy mások :)

Hogy kit mi, mennyi, mikor laktat, az emberfüggő, ki kell tapasztalni. Általában a szénhidrát laktat legkevésbé, főleg a gyors felszívódású, s a fehérje leginkább, sokaknál számít a térfogat és a rost, de kivételek is igencsak vannak.

2015. dec. 28. 00:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2015. dec. 28. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!