CÉKLA FÜGGŐSÉG? Árthat ha heti legalább 2 üveggel megeszek hónapok óta? Miért kívánom ennyire?
Miért ártana heti 2 üveg? Még ha napi 2-őt írtál volna... :-)
Nem árt - nyilván olyan ásványi anyag, vitamin van benne, amit kíván a szervezeted.
"A céklát már régóta használják gyógyászati célokra, elsősorban a májproblémáknál, hiszen ösztönözni tudja a méregtelenítési folyamatot és a zsírbontásban is segít."
"A cékla az egyik leggazdagabb zöldség glutaminban és aminosavban, ami elengedhetetlen a bélrendszer egészségben tartásához. Egy másik tanulmánynál a cékla lé vérnyomásra gyakorolt hatását vizsgálták. Az eredmények arról tanúskodnak, hogy a vérnyomáscsökkentő hatású zöldség segíthet elkerülni a szívbetegségek és a stroke kialakulását."
szerintem ehetsz nyugodtan de ne ijedj meg ha pirosat pisilsz, ez a nagy mennyiségű cékla mellékhatása lehet.
más mellékhatása nincs.
A cékláról mindig csupa jót olvastam. Én is szeretem :) El nem tudom képzelni, hogy miért ártana.
Vannak azért emberek, akik napi több kiló zöldséget esznek, mi lenne vele a gond? Egypárban van sok oxálsav, ami így meg úgy, de a cékla pont egy csodanövénynek van leírva, ami épp csak a világbékét nem hozza el. Hasznos anyagok vannak benne.
2 üveg nem tűnik soknak, ha főzünk egy bogrács (7-8 liter) céklalevest, azt is szétkapjuk ketten 2 nap alatt, fel nem merült bennem soha, hogy ne lenne OK s most sem teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!