Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » CÉKLA FÜGGŐSÉG? Árthat ha...

CÉKLA FÜGGŐSÉG? Árthat ha heti legalább 2 üveggel megeszek hónapok óta? Miért kívánom ennyire?

Figyelt kérdés

2015. nov. 27. 17:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Miért ártana heti 2 üveg? Még ha napi 2-őt írtál volna... :-)

Nem árt - nyilván olyan ásványi anyag, vitamin van benne, amit kíván a szervezeted.

"A céklát már régóta használják gyógyászati célokra, elsősorban a májproblémáknál, hiszen ösztönözni tudja a méregtelenítési folyamatot és a zsírbontásban is segít."

"A cékla az egyik leggazdagabb zöldség glutaminban és aminosavban, ami elengedhetetlen a bélrendszer egészségben tartásához. Egy másik tanulmánynál a cékla lé vérnyomásra gyakorolt hatását vizsgálták. Az eredmények arról tanúskodnak, hogy a vérnyomáscsökkentő hatású zöldség segíthet elkerülni a szívbetegségek és a stroke kialakulását."

2015. nov. 27. 17:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Talán valamiből hiánya van a szervezetednek, és a céklával próbálja pótolni. De szerintem egyél, csak ne ilyen nagy mennyiséggel.
2015. nov. 27. 17:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is a vitaminra gondoltam..talán a vas? Ha jobban belegondolok más zöldséget nem is szoktam enni, esetleg savanyú uborka, azt is szeretem de nem eszek belőle ennyit.
2015. nov. 27. 18:09
 4/9 anonim ***** válasza:

szerintem ehetsz nyugodtan de ne ijedj meg ha pirosat pisilsz, ez a nagy mennyiségű cékla mellékhatása lehet.

más mellékhatása nincs.

2015. nov. 27. 18:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, tudok róla, de még nem pisiltem pirosat sosem :) még rózsaszín sem volt soha.
2015. nov. 27. 18:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Még sosem hallottam olyanról, hogy egy fajta zöldség vagy gyümölcs nagyobb mennyiségű fogyasztása ártana. EGyed nyugodtan.
2015. nov. 27. 18:17
 7/9 anonim ***** válasza:

A cékláról mindig csupa jót olvastam. Én is szeretem :) El nem tudom képzelni, hogy miért ártana.

Vannak azért emberek, akik napi több kiló zöldséget esznek, mi lenne vele a gond? Egypárban van sok oxálsav, ami így meg úgy, de a cékla pont egy csodanövénynek van leírva, ami épp csak a világbékét nem hozza el. Hasznos anyagok vannak benne.

2 üveg nem tűnik soknak, ha főzünk egy bogrács (7-8 liter) céklalevest, azt is szétkapjuk ketten 2 nap alatt, fel nem merült bennem soha, hogy ne lenne OK s most sem teszi.

2015. nov. 27. 23:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a céklának hashajtó hatása van, de szóljatok, ha h.ülyeséget mondok.:D
2015. nov. 28. 08:42
 9/9 anonim ***** válasza:
#8: Erről nem tudok, csak arról, hogy emberfüggő, mi hashajtó és mi nem. Van, akit bármi meghajt, engem pedig a világon semmi (egyedül a kávé okoz elég hamar ürítést, ha sok salakanyagom van épp, de az sem hasmenés. de lehet, hogy ez hashajtásnak minősül. akkor ez az egy van, növényektől soha semmi, 2 kiló elfogyasztása esetén sem).
2015. nov. 28. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!