Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 19 évesen mennyire káros napi...

19 évesen mennyire káros napi egy pohár kávé?

Figyelt kérdés
2015. nov. 20. 08:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#6-os ha téríteni akarsz akkor rossz helyen jársz. A koffein bizonyos mennyiségben még jótékony hatású is, a femina cikkeket meg ne tudományos tényként kezeld. Mellesleg ez legyen vagy a drog, cigi, alkohol? Az élet meg nem az ha valaki nem függ semmitől, hanem az ha élvezed akárhogy. Lehet hogy nem függsz semmitől, de hogy rosszindulatú sz.r ember vagy az is biztos neked gondolom ez az élet.
2015. nov. 20. 15:15
 12/13 anonim ***** válasza:

Az emberek általában a körnek csak egy cikkelyében élnek és gondolkodnak. De számukra, ugyan is azt hiszik, hogy az a teljes kör. Ennek a cikkelynek a beszűkülését, szélesedését nem a tanulás, iskola, diploma biztosítja!

Ha majd erre rájössz hogy mi ez, akkor hiszek neked, de addig maradok a magaménál!

2015. nov. 20. 16:03
 13/13 anonim ***** válasza:

Mindenképpen függők vagyunk, az élet már csak ilyen. Amúgy szerintem is jó csökkenteni a függőségeket, már azokat, amik nem szükségesek az élethez.

Aki kávézik, mert élvezi, az még nem függ tőle... Vannak anyagok, amik mindenképpen függőséget alakítanak ki az emberben, a koffein s a kávé egyéb anyagai nem ilyenek. Én elég gyakran iszom napi sok kávét, de ha pl. nem vagyok itthon egy hétig, akkor egyet sem s ha épp teás korszakom van, itthon is hanyagolni tudom akármeddig. Mondjuk engem nem is pörget fel, néha viszont jó a fejfájásomra, inkább a kávé, mint a gyógyszer...

Lehetnek negatív hatásai, nekem a magnézium miatt célszerű minél inkább leépítenem az új étrendemen, úgyhogy le fogom. Néha majd iszom, mert poénos ízű, de ennyi.

Nem tudok róla, hogy különösebben egészségtelen lenne, de ha engem felpörgetne, akkor nem innám, mert azt már nem tartom jónak, hogy stimulálószerekkel manipuláljuk a testünket. Nem a kávétól kéne aktívabbá válni, de attól még nem ítélem el azt, aki arra használja, csak nekem nem szimpatikus ez.

2015. nov. 20. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!