Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Magasság csak genetika?

Magasság csak genetika?

Figyelt kérdés
Rendészeti iskolába jelentkeztem, de rendőr csak 180 centi felett lehet valaki. 3 évvel idősebb tesóm már 185, de ez nem biztosítja hogy én is leszek annyi... A kérdésem annyi, lehet-e (fehérje, szénhidrát, zsír) tápanyagok rendszerezésével biztosítani + növekedést?
2015. nov. 18. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:

A magasság egy mennyiségi jelleg, ami a genetikai állományodban kódolva van. Lehet, hogy ideális esetben 2m magas is lehetsz, de a környezeted ezt nem teszi lehetővé, mert nem olyan a levegő, a víz stb. és ide tartozik a táplálkozás is. Szóval igen, a bevitt tápanyagok szerepet játszanak abban, hogy mekkorára nőhetünk.

Na már most le kell szögezni azt is, hogy nem növünk örökké. A növekedés addig lehetséges, ameddig a csontjaink is képesek növekedni, az pedig sajnos a kamaszkor végén megszűnik. Két időszak van, amikor különösen oda kell figyelni az étrendre. Az első a születéstől 3 éves korig tart (de akár a magzatkort is hozzá lehet venni), a második pedig a serdülőkor.

Ezekben az időszakokban a szervezet kalcium és D vitamin igénye magasabb mint gondolnánk, ezért nagyon fontos, hogy jelentős mennyiségben juttassunk a szervezetünkbe. Pontos mennyiségeket nem tudok, de az interneten utána lehet nézni könnyen. Ha jól tudom a tejtermékek és a halak gazdagok mind a kettőben, ezért érdemes ezeket fogyasztani.

2015. nov. 18. 20:05
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, még csak 15 vagyok, elég későn érő:)

Habár a mentalitásom magasabb jó pár korombelinél:D

2015. nov. 19. 19:35
 3/4 Glacierous válasza:
165 cm-től lehetsz rendőr.
2015. nov. 20. 22:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Akkor az osztályfőnököm a hülye,köszönöm, annyi szerintem már megvagyok. Vagyis illene, ezelőtt 161 voltam :D
2015. nov. 21. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!