Mit tegyek, hogy jó szokások alakuljanak ki az étrendemben? Miért nem bírok ellenállni kedvenceimnek és miért 'csalok' rendszeresen? Változtatni szeretnék!
Írtam több kérdést is, hogy jó-e amit eszem stb... Válaszok túlyomó többsége szerint leginkább nem, mikor fogytam sem volt szerintem, csak nagyon pici adagokat ettem, és sokszor éhes is voltam igen.
Most többet eszem, hízni kezdtem, és nem tudok leállni a nagyobb adagokról vissza a kicsikre (pl régen 1 db kis kakaós csiga regglire, semmi ebédig, majd 1 tál étel, alma és puffasztott buza vacsira), a szar cukros, szénhidrátos ételekről. Bűntudatom van értük, szar érzést kelt szennyezni a testem, de mégsem bírok lemondani a péksütikről, a csokikról és más süteményekről. Kevés húst is eszem, sok szénhidrát körettel stb... Iszom kávét is amibe tejet édesítőt rakok, ami megint nem jó... A nasi a gyengém: földimogyoró, gyümik, joghurt is, de sok csokika ropik stb.
Szeretném a segítségét kérni bárkinek, aki tudna tippeket adni nekem, hogy egyek ideális mennyiségeket, minőségüeket, és ne is maradjak folyton éhes!!! Van ilyen egyáltalán???
(162 cm vagyok 53 kiló, 23 éves, ülő munkám van és konditermes edzésre járok heti 2-3 alkalommal, jó időben biciklivel közlekedem.)
Az ellenállni tudás fejben dől el. Az erő veled van. Egyáltalán mi az hogy ellen kell állni. Az az életed egyetlen öröme, hogy jókat eszel? Nincs valami fontosabb dolog, ami leköt?
Az, hogy ne maradj éhes, egyszerű:
- Tiszta, feldolgozatlan ételek
- sok zöldség
- Komplex étkezések: legyen benne jófajta összetett ch + jó minőségű zsiradék + fehérje + zöldség: eltelít, lassabban ürül a gyomorból, mintha csak valami egyszerű Ch-t ennél, lassabban szívódik fel.
- Sok folyadék
Így jó eséllyel jól fogysz lakni a napi szükségleteddel.
Bizonyos szintig nincs mese, muszáj ellenállnod, nem sodródhatsz közeli vágyaid között akarattalanul...
De egy jó étrend rengeteget segít. Én magam sem akarok akaraterőt használni evéskor, ha valamit megkívánok, azt általában megeszem. De általában azt kívánom, ami nekem jó s tudom, mik azok a buktatók, amik félrevihetnek s az elkövetésük előtt még könnyű megállni, később már nem.
Nagyon fontos a megfelelő étrend, az étkezések elosztása, mérete (ez utóbbi emberfüggő, biztos van, akinek kb. mindegy, csak az összetétel legyen jó. nekem igen fontos, mikor s mennyit eszem).
Nagyon jó, ha rájössz, neked mi esik jól, mi működik. Persze bizonyos tápanyagigények mindenkire vonatkoznak, az a régi "egy tál étel" + cukor + búza az elég gyönge étrend volt...
A súlyod jó és mozogsz, nem kell nagyon keveset enned, bizonyára egy jó étrend segíteni fog. Fehérje, zöldség, némi zsír, ez sokaknak elég laktató s le tudod vele fedni a test tápanyagigáényének egy jelentős részét (akár egészét is). Mivel szénhidrátra alapozol, első körben az maradjon, de lehetőleg ne cukor formájában. Ki kell tapasztalnod, hogyan jó neked.
S kérdés, miért vagy éhes? Keveset eszel? Gyors szénhidrátot s nem valami laktató egyebeket, az a baj? Nálam a sok szénhidrát volt a ludas, kevéssel megoldódtak a gondok, amiket mások önfegyelemmel próbálnak megfékezni, de én a könnyebb s jobb utat választottam. De az én utam nekem könnyű, neked valószínűleg nehéz lenne, akár káros is, mert mások a tested igényei.
Le tudod írni egy napodat? Pl. olyat, amikor nem szállsz el az elején, hanem kezded egy jó reggelivel?
Kakaós csigával kezdve az én napjaim sem lennének jók (így se mindig azok, vannak jobb és rosszabb korszakaim. bűntudat nélkül, az mégis mire lenne jó? s egy jó életmódot ritkán rúg fel az ember teljesen. meg lehet szokni azt is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!