Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan kell egészségesen...

Hogyan kell egészségesen enni? Bulimia után lehetséges? Mennyit kell sportolni?

Figyelt kérdés
A kérdésem a fent feltett. Sajnos tényleg nem tudom, hogy kell egészségesen enni, normálisan, hogy ne legyen túl sok vagy túl kevés, miket kell enni, hogyan, milyen időközönként. Benne voltam az anorexiában is, a bulimiában is (talán még mindig mindkettőben) és fogalmam nincs, hogyan kell normálisan enni. Nem találok az interneten sem olyan étrendet, ami leírná teljesen részletesen. Úgy szeretnék enni, hogy ne hizzak, talán fogyjak is, de egészségesen. Úgy érzem, tönkre tettem magam ezzel az életmóddal, amit 8éve folytatok és nem tudok így élni életem végéig. Szeretném megtalálni a középutat. Segitsetek légyszi. 25/L

2015. nov. 14. 21:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Az egészséges táplálkozás az úgy kezdődik, hogy meg kell rágni a kaját, hogy mennél pépesebb legyen. Mennél több nyállal keveredjen. A folytatásban kerülni kell a műkajákat, a tartósított és tömeggyártott élelmiszereket, valamint a káliumozott sót. A táplálék az csak is szerves eredetű! Az adalékozott élelmiszerek tönkreteszik az agyat ettől van a butímia!
2015. nov. 14. 22:14
 2/4 anonim ***** válasza:
testépítő étrend egészségesen van összeállítva, ilyet találsz a neten sokat... ha sportolsz, mozogsz, akkor ehetsz nyugodtan... vagy menj le egy terembe, és kérj tanácsot egy edzőtől.
2015. nov. 15. 08:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Esetleg dietetikus segíthet étrendet összeállítani vagy segíteni ebben bővebb beszélgetéssel?
2015. nov. 15. 10:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a te esetedben nagyon érdemes lenne étrendtanácsadóval beszélni, mert komolyabb problémád van. Ő egyéni étrend kialakításában segíthet a pontos adataid, szükségleteid ismeretével. :)
2015. nov. 15. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!