Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hizni szeretnek de mert nem...

Hizni szeretnek de mert nem tudok? Van ra megoldas?

Figyelt kérdés

Kedves mindenki!

Olyan bajom van,hogy nem tudok hizni. Sok mindennel probalkoztam mar de nem talalok olyan megoldast ami hatekony lenne.Nem erzem jol magam a borombe tul vekonynak latom mgamat (165cm-46kg).Aki ilyen bajokkal kuzd es esetleg talalt ra megoldast az tudna nekem segiteni?

Elnezest az ekezetek miatt de valahogy megbolondult a kutyum nem engedi!

2015. nov. 6. 12:36
 1/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

3 lehetőséged is van:

Vagy kezdj el kalóriát számolni és növeld a bevitelt, amíg meg nem indul a hízás, vagy egyél kalóriasűrű ételeket, hogy plusszba kerülj azzal a mennyiséggel, amivel jóllaksz vagy edd, amit eddig, de ne csak jóllakásig, hanem tovább (ez utóbbi és az első gyakran együtt jár).

2015. nov. 6. 20:28
 2/8 enzo. válasza:

Szia,

165 centi és 46 kiló? Ebből gondolom hogy fiú vagy,

Na szóval, embere válogatja a hízás dolgot, van aki könnyen hízik, szinte elég csak a kajára gondolnia. És vannak az emberek akik sokat esznek mégsem híznak. Én is ilyen vagyok és te is, és még sokan mások no para :)

Ez lehet öröklődött. Felmenők mind jó formában vannak, nincsenek súlyproblémáik és nem elhízottak. Jól működő emésztés

Vagy lehetnek életmódbeli okai, azaz aktív életet élsz, sokat mozogsz, 4.-en laksz sokat lépcsőzöl, messze a suli, sokat biciklizel, ilyenek.

De az is válasz lehet hogy most 13-14 éves vagy és növésben vagy még, szóval itt még nincs vége, magasabb is leszel és még 10-15 kiló is felfog futni akár 1-2 év alatt rád.

2015. nov. 7. 09:59
 3/8 anonim ***** válasza:

Édes péksüti, tejjel reggelire.

Főzelék mellé kenyér.

Rántott húsnál sültkrumpli és rizs. ( állitólag így szokott hizlalni )

2015. nov. 22. 18:14
 4/8 anonim válasza:

Én is nagyon voltam kb 30 éves koromig, 184cm és talán 60kg. Hiába ettem bármit, bármennyit nem sokat segített. Elkezdtem sportolni, szedtem étvágycsinálókat, kipróbáltam mindenféle csodacseppet, proteinturmixokat, vacsora előtt egy porhár vörösbort, de ezek mind csak ideig óráig működtek és talán 1-2kg-t híztam. Pár éve rászoktam a rendszeres időpontokban történő kajálásra(reggel-délben-este, max fél óra eltérés) és a délutáni nassolgatásra, így sikerült 1,5 év alatt felszednem 12kg-t.

Munkatársam, aki évek óta ugyanazt eszi reggelire és ebédre mint én, ő már délután és este nem eszik semmit sem, fogyókurázik 90 valahány kg-ról :) Szóval ez ilyen egyénfüggő. Nem meghízni még mindig könnyebb, mint lefogyni ahogy látom :) Várj türelmesen pár évet, és te is hízni fogsz,

A lényeg, hogy kajálás után semmit se hagyj a tányéron, meg kell enni mindent, hisz a világ másik fele éhezik :)

2015. nov. 28. 12:07
 5/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Nem. Az a lényeg, hogy többet egyen, mint amit a teste eléget. Ennyi a lényeg.

Egyénfüggő pedig az, hogy ez kinél mennyi. Van, akinek "meg kell erőszakolnia magát, hogyha tiszta kajától akar hízni, de mindenki tud hízni. Kivétel, akinek akinek belső szervi gondja, felszívódási problémája van. Ennek sok oka lehet, pl étel intolerancia miatt el vannak sorvadva a bélbolyhai.

Általában nincs ilyen gond. Egyszerűen csak növelni kell az energiabevitelt. Ez "szemét" kajákkal komfortosabban megtehető, hisz azok energiasűrűsége jóval magasabb.

2015. nov. 28. 13:06
 6/8 anonim válasza:
Mi nem?
2015. nov. 28. 13:22
 7/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Ezek nem:

"Hiába ettem bármit, bármennyit nem sokat segített" - ilyen nincs. Nem hiszem, hogy bármennyit ettél. Csak valamennyit ettél. Ha többet ettél volna, híztál volna. Értem én, hogy nem kellemes az embernek degeszre ennie magát, de ezért kell olyan forrásokat választani, melyek kis térfogatban tartalmaznak sok energiát. A legjobb ilyen a zsír/olaj.

"A lényeg, hogy kajálás után semmit se hagyj a tányéron" - nem az a lényeg )OK, most csak kötekszem).

2015. nov. 28. 13:31
 8/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
Egyszerűbben fogalmazva: nincs az az anyagcsere illetve napi mozgásmennyiség, amit ne lehetne túlzabálni.
2015. nov. 28. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!