Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hízni próbálok?

Malac01 kérdése:

Hízni próbálok?

Figyelt kérdés

Mindig is sovány testalkatom volt.

160 centimmel a legnagyobb súlyom 50 kg volt.

3 hónapja viszont elkezdtem fogyni.2 nap alatt eltünt 5 kiló és azóta fokozatosan megy le a súlyom. Most vagyok 40kg.

Az étkezésemre ügyelek, a vacsorám is 2 szelet zsíros kenyér. Próbáltam a kalória számlálást de az sem segített.Az immunrendszerem elég gyenge, a vérképemmel semmi probléma és nem kifejezetten stresszelek annyit.

Ápolónak tanulok és az erõ szükséges a betegek mobilizálásához de félek ez nem fog menni ilyen csontosan.

Ne írjátok hogy vödör zsír és csoki cukor minden mennyiségben.

Normális hozzáértõ válaszokkal segítsetek kérlek!

Egy kétségbe esett 21 éves lány.

2015. okt. 7. 12:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Hat pedig... :-) sajat pelda, sosem tudtam hizni, 168 centimmel nyomtam max. 51-2 kilot. Mindig jo etvagyam volt, szoval ettem rendesen, sosem azzal volt gond. Aztan jott egy stresszes idoszak es meg csontosabb lettem. Kellett egy kis kornyezetvaltas, meg a nyugalom, meg a napi otszori etkezes es csodak csodajara felszedtem 15 kilot. Es tenyleg azt hittem evekig, hogy soha nem fogok meghizni. De en tenyleg nagyadagokat ettem( fontos a fokozatossag) es etkezesek kozott mindig ragcsaltam valamit, csoki, csipsz. Azota megint eletmodot valtoztattam, mert rajottem, hogy rohadt egeszsegtelen volt, amit a testemmel muveltem, csak normalis alapanyagokbol fozok es ki van zarva, hogy olyan szemeteket megegyek, meg is lett az eredmenye, mert le ment rolam egy ev alatt az a 15 kilo. :D felszednek szivesen, ha nem annyit, de 3-4 kg-ot. :-) de emiatt nem torom magam, mert tudom, hogy egeszseges taplalkozas az en testalkatommal nem fog menni. Bocs, az offert, de gondoltam leirom a sajat tapasztalatom. Ha van itt, aki ert hozza ir remelem ide, kivancsi vagyok en is...
2015. okt. 7. 12:14
 2/3 anonim ***** válasza:

A fogyáshoz jobban értek, de pár gondolatom azért van.

A zsíros kenyér valóban "hizlaló", de egészségesnek nem mondanám, s nemcsak vékony vagy, de az immunrendszered sem az igazi, én mindenképpen az egészséges táplálkozást céloznám meg, bármit is jelentsen az (nagyon megoszlanak róla a vélemények, de az adott ember is számít, nem mindenkinek esik jól ugyanaz).

Riasztó, hogy hirtelen tempósan elkezdtél fogyni, de nem találtak semmit, a test nem csinál ilyeneket spontán :(

Miért nem segített a kalóriaszámlálás? Mennyit ettél?

S miket eszel? Elvileg kell valami fogalmad lenni ahelyes táplálkozásról, ha ápolónak tanulsz, habár sok orvosnak és dietetikusnak sincs...

Mindenképpen a tápanyagdús, egészséges étkezést alkalmaznám, lehetőleg nagy adagokkal, de nem erőltetve, próbálkozva a különféle ételekkel, ha csak keveset sikerülne enni, mert túlságosan jóllaknék... Többet sajna nem tudok mondani. Zavaró, hogy kell lennie egy oknak, amitől fogytál és fogalma sincs senkinek, hogy mi az. Lehet, hogy nem ártana egy alaposabb kivizsgálás, de ehhez nem értek.

2015. okt. 7. 13:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Nézetnék egy pajzsmirigyet.
2015. okt. 7. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!