Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek? (tobbi lent)

Mit tegyek? (tobbi lent)

Figyelt kérdés
166 cm vagyok es 35 kilo. Kb egy honapja diagnosztizaltak anorexiaval(de 14 eves korom ota vagyok 'sovany', 45 kilonal sosem voltam tobb, iskolaorvoshoz is kellett jarnom havonta sulymeresre), a haziorvosom csak gyomortukrozesre meg miegyebre kuldott pedig semmi szervi bajom nincs mert szerinte az anorexia nem betegseg. Elmultam 18, iskolaba jarok(nappalin) es a szuleim ugy kezelik hogy ez az en maganugyem(anyammal lakom aki egyebkent durvan tulsulyos), oldjam meg. Az orvosom(pszichiater) meg sem emlitette a korhazi kezelest, csak bogyokat kaptam. Ket napja folyamatosan sirok amikor senki sem latja, faradt vagyok, minden vegtagom faj. Alig tudok lepcsozni, kek-zold vagyok az esesektol mert allandoan szedulok es el is esek. Etvagyam valtozo, ma peldaul nem ettem csak egy par szem szaritott gyumolcsot, tegnap viszont megvolt a 3 fo etkezes, igaz ha kicsi adagokban is. Menstruaciom 3 honapja nem volt(nem vagyok terhes). Rudotelt es neuromultivitet szedek, varom a hatast. Hetente talalkozom az orvosommal, de jobban nem erzem magam tole, sot ugy erzem csak az idomet vesztegetem vele. Hogyan tovabb? Nem tudom mit tegyek hogy egeszseges legyek. Hogy ne essek ossze 1 ora gyaloglastol. Hogy tudjak figyelni minden ora alatt. Hogy ujra el tudjak menni a barataimmal akarhova?Allandoan azt kapom a kepembe hogy ez 'fejeben dol el' es en ezt ertem is de nem tudom hogy mit is kellene valtoztatnom a gondolkodasom. Mi a baj velem?

2015. szept. 27. 20:54
 1/6 anonim ***** válasza:

1. szedd össze magad olyan 45-46 kilóra, a mostani állapothoz képest már remekül fogod érezni magad

2. keress egy JÓ szakembert, aki tényleg segít, mert - bár fejben dől el - TE NEM fogsz tudni EGYEDÜL átállni

3. ja és kórházba beutaltathatod magad háziorvossal, vagy hívd ki a mentőket, hogy öngyilkossági kísérletet követtél el, bevisznek.

Voltam anorexiás, aztán rájöttem - valahol 43 körül -, hogy élni akarok, és a nemevéssel magamat teszem tönkre, apám szrik rám továbbra is. Aztán kigyógyultam, és apával is rendeződött a kapcsolatunk.

2015. szept. 27. 22:00
 2/6 arimyevery válasza:
Szia. Hasonló esetben vagyok énis csak én sokkal fiatalabb vagyok. Én most 43 kilogramm vagyok,joval több,mint te. Nem kell hogy hízz,csak SPORTOLJ! És a sportolás mellett egyél rendesen. Napi MIN. 3 étkezés de a legjobb az 5 lenne. Ezen az 5 étkezésen nem azt értem hogy egyél meg napi 4000 kaloriat. Egyél bio kajákat,imádni fogod. Vagy kezdj egy vegán életmódot kezdeni az is nagyo szupi. Hidd el nem fogsz csalódni és nagyon jó alakod lesz. A TRX SPORTOT NAGYON AJÁNLOM: NAGYON IZMOSIT olvasss utána.
2015. szept. 28. 21:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Tegnap bekerultem a surgossegire mert osszeestem a foiskolan. Kb. 4-5 orat voltam bent egy ablaktalan, 3 agyas kis lyukban, noverek epp hogy csak beneztek, ugy kellett rohangalnom utanuk hogy mar visszafele folyik a verem az infuzioban es meg gunyolodtak is rajtam. Egy tortura volt. Sajat felelossegre hazajottem, az ugyeletes orvos szerint 'nem szabad engem egyedul hagyni.' Es hogyan is sportolhatnek ha lepcsozni is alig tudok? Ma ettem egy kis levest meg gyumolcsot es ennyi. Holnap megyek idopontra a pszichiateremhez, probaltam beszelni anyammal de kizavart a szobajabol. En nem akarok anorexias lenni. Sosem kertem hogy az legyek. Mit rontottam el?
2015. szept. 29. 18:57
 4/6 anonim ***** válasza:

még ha tudnál, se szabadna sportolnod.

egyél minél magasabb kalóriatartalmú dolgokat, illetve gyógyszertárban lehet kapni magas kalóriatartalmú tápszereket (pl. nutridrink), abból is ihatsz napi 3-at, de fokozatosan emeld a napi kalóriaadagodat. legalább 15 kg-t kell híznod.

ha megkapod a megfelelő kalóriamennyiséget, akkor a gondolkodásod is javulni fog. a lényeg, hogy egyél egyél egyél.

2015. szept. 29. 20:06
 5/6 A kérdező kommentje:
4-esnek: laktozerzekeny vagyok. akkor is ihatok tapszert? mindenesetre azert megprobalok idopontot egyeztetni egy dietetikussal. a problema az hogy foiskolara jarok(ez persze nem baj) es a csaladom egy resze azt hiszi hogy ez az anorexia nekem csak kitalacio hogy abbahagyhassam a sulit(es elesnek az allamilag tamogatott kepzestol). nem akarom abbahagyni, de igy tanulni sem tudok rendesen.
2015. szept. 29. 21:24
 6/6 anonim válasza:
Nehogy már tápszert igyál! Az tömény zsír! Táplálékkiegészítőket keress, magas fehérjetartalommal vagy csak fehérjét igyál főétkezések után.
2015. nov. 5. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!