Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Igaz hogy ha sok édességet...

Igaz hogy ha sok édességet eszik valki cukorbeteg lesz?

Figyelt kérdés
Én naponta többször is eszem.De mellette rendszeresen sportolok,nincs súlyfelesleg rajtam és viszonylag egészségesen étkezem.Csak ez a fránya édesség a gyengém...
2010. márc. 13. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon sokat kell megenni hozzá, és a hajlam is számít. De nem fogod látni, hogy mikor sok. A leghelyesebb évente egyszer csináltatni egy vérvizsgálatot, amire a háziorvosod adhat beutalót, és az időben kimutat egy csomó kockázatot, nemcsak a cukorbetegségét. Egy autónak az oajszintjét ennél lényegesen gyakrabban ellenőrizzük, szóval ez nem nagy ár az egészségedért.
2010. márc. 13. 15:41
 2/5 A kérdező kommentje:

Arra szoktam járni évente.

Mostanában mindenki ezzel riogat.De lehet,hogy csak azért mert tényleg sok a napi édesség mennyiségem...

2010. márc. 13. 15:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha minden évben megcsináltatod, és megbeszéled az eredményt az orvosoddal, akkor időben fogod tudni, mikor vagy veszélyben, addig meg nyugodtan eheted a sütit.
2010. márc. 13. 16:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem akarok vizet prédékálni bor ivás mellett. Hozzád hasonlóan nekem is gyengepontom az édesség.

Próbálkoztam már leszokni róla, kevés eredménnyel. Mind ezt annak ellenére, hogy az egyik vérképem miatt szólt az orvos, ideje lenne leállni az édességgel. Na akkor egészen jól ment az önmegtartóztatás vagy másfél hónapig.

Itt van egy a tiédhez hasonló kérdés, válaszokkal. http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__20004-r..

A neten pedig szintén találhatsz olyan cikkeket amelyek szerint az édesség hozzájárúlhat a cukorbetegséghez.

2010. márc. 14. 21:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!!:)
2010. márc. 15. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!