Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A koleszterinmítosz megdőlt?...

A koleszterinmítosz megdőlt? Hol olvasni erről?

Figyelt kérdés

Itt is és máshol is sok laikustól olvastam és hallottam, hogy a sertészsír egészségesebb, mint az étolaj stb stb...

Állítólag megdőlt a koleszterin mítosz és simán lehet sütni, főzni nagy adag sertészsírral. ugyanakkor nem tudom ezt elhinni. Én étolajjal és olivaolajjal sütök, főzök. Hol lehet ezt olvasni hiteles forrásból ? Nem Szendi gábor meg nőklapja kókler oldalon?

2015. szept. 11. 19:24
 1/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
attól függ, neked mi a hiteles. Olvass el mindent pro és kontra, gondold át józan ésszel és vond le a következtetést. Ez a legtöbb, amit tehetsz.
2015. szept. 11. 19:57
 2/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Ezt ma linkelték a testépítés rovatban:

https://www.youtube.com/watch?v=-39p6yim1V0&feature=youtu.be..

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__7196..

Ugyanakkor a koleszterin téma nem azonos a disznózsír kontra étolaj témára (étolaj alatt hidegen sajtolt olajat értek).

2015. szept. 11. 20:00
 3/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
Lenkeinél is van egy dolog, ami kimaradt, nevezetesen, hogy az epével kiürülő koleszterin visszaszívódhat, ha nincs a táplálékban elég rost, ami azt megkösse.
2015. szept. 11. 20:01
 4/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
Ha pedig a rost megköti a koleszterint, akkor a táplálékkal bevitt zsírt nem köti meg?
2015. szept. 11. 20:13
 5/8 anonim ***** válasza:
A koleszterin nem mítosz, hanem valóság csak épp az emberek szeretnek kételkedni az orvosokban és összeesküvés elméleteket gyártani a gyógyszeriparral kapcsolatban. Aztán csodálkoznak ha valaki agyvérzést kap a sok szalonnás tojásrántotta után, mert még mindig nem kötik össze a betegséget a táplálkozással.
2015. okt. 1. 11:17
 6/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

És a koleszterintszinből honnan tudjuk, hogy abból mennyi a HDL és mennyi az LDL. Én tudom, hogy van erre vizsgálat, de azt általában nem kérik és nem nézik meg.

"Önnke magas a koleszterinszointje. Egysen kevesebb zsírt" - ennyi a gyógymód. Ez jó így?

2015. okt. 1. 13:35
 7/8 anonim ***** válasza:
venni kell a fáradtságot és keresni egy koleszterintáblázatot a neten, milyen élelmiszerben mennyi a koleszterin és arra törekedni, hogy a magas koleszterintartalmú kajákat kiiktassuk a hétköznapokból + napi 2 l folyadékot ajánlott meginni
2015. okt. 3. 12:38
 8/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Akkor másképpen kérdezem:

Ha valakinek alacsony a koleszterinszintje, de az mind LDL, akkor minden szuper, csak azért, mert alacsony a a koleszterinszintje?

Nem hinném.

Ha pedig valakinek magas, akár krónikusan is (ha van ilyen egyáltalán), de az mind HDL, akkor is baj van?

MI itt az alapszabály? Mit tudhatunk a koleszterinünk összetételéről, ha csak annyit látunk a vérképben, hogy koleszterin?

2015. okt. 3. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!