Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Beparáztam, hogy cukorbeteg...

Beparáztam, hogy cukorbeteg vagyok. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

18 vagyok,a nagyimnak volt ilyen betegsége,másról nem tudok.

Vannak tüneteim,mint például sok vizet iszok,eddig nem ittam ennyit,ennek ellenére zájszárazság,és ezt szinte mindjárt kipisilem,nagyon fáj a fejem,és a látásom se okés,sokat eszek (nem hiszem,hogy fogytam volna),fáradékony és levert vagyok.Ezek valós tünetek,nem képzelem be,de lehet,hogy valami más okozza (pl.fogamzásgátlót szedek).

Kérlek benneteket,írjátok le a tapasztalatotkat,és hogy szerintetek most mi van!

2008. szept. 8. 18:01
 1/4 anonim ***** válasza:
66%
A nagyi cukorbetegsége teljesen más, mint a fiatalkori fajta, úgyhogy erre nem növeli az esélyeidet.. Egy laborvizsgálat sokmindenre választ adna, bár sztem 99%, hogy nincs semmi bajod. Pszichésen sokmindenre képes a szervezet.
2008. szept. 8. 18:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A tüneteidet sok minden okozhatja, nem kell egyszerre rosszra gondolni. Én is sokat iszom, ez a meleg miatt van, a fejfájás, meg a sok pisilés a stressz miatt, enni sok ember szeret, én is imádok enni. Fáradékonyság és levertség kire nem jellemző, amikor megkezdődik a suli? A szájszárazságra nem tudok sok magyarázatot, de okozhatja cigi is, ha dohányzol. A fogamzásgátló egyébként sok mindent megváltoztathat egy embernél. Aki migrénre hajlamos, annak kiválthatja, valakinél pedig megnövekedett étvágyat okoz.

De ha ennyire aggódsz, akkor kérhetsz háziorvostól teljes vérképet. Vagy egyszerűen megméretheted a vércukorszintedet egy patikába, vagy ha van a családban valakinek vércukorszint mérője, akkor azzal.

2008. szept. 8. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

szerintem most az van, hogy menjél el orvoshoz.

az időskori cukorbetegség tényleg más jellegű, mint a fiatalkori.

de egy közeli ismerősömmel is az történt, hogy tök egészségesből lett 2 hónap alatt napi 5 injekciós cukorbeteg. Csak mindig szomjas volt, sokat ivott, álladóan pisilni járt, mindig fáradt volt (de akkoriban sokat utazott, úgyhogy nem volt feltűnő), aztán egyik reggel talált egy egész maréknyi hajszálat a párnáján. akkor elment orvoshoz, mértek neki egy vércukrot, majd mentővel vitették kórházba.

2008. szept. 8. 18:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát,majd elmegyek akkor vérvételre...köszi a válaszokat! (nem dohányzom)
2008. szept. 8. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!