Beparáztam, hogy cukorbeteg vagyok. Mit tehetek?
18 vagyok,a nagyimnak volt ilyen betegsége,másról nem tudok.
Vannak tüneteim,mint például sok vizet iszok,eddig nem ittam ennyit,ennek ellenére zájszárazság,és ezt szinte mindjárt kipisilem,nagyon fáj a fejem,és a látásom se okés,sokat eszek (nem hiszem,hogy fogytam volna),fáradékony és levert vagyok.Ezek valós tünetek,nem képzelem be,de lehet,hogy valami más okozza (pl.fogamzásgátlót szedek).
Kérlek benneteket,írjátok le a tapasztalatotkat,és hogy szerintetek most mi van!
A tüneteidet sok minden okozhatja, nem kell egyszerre rosszra gondolni. Én is sokat iszom, ez a meleg miatt van, a fejfájás, meg a sok pisilés a stressz miatt, enni sok ember szeret, én is imádok enni. Fáradékonyság és levertség kire nem jellemző, amikor megkezdődik a suli? A szájszárazságra nem tudok sok magyarázatot, de okozhatja cigi is, ha dohányzol. A fogamzásgátló egyébként sok mindent megváltoztathat egy embernél. Aki migrénre hajlamos, annak kiválthatja, valakinél pedig megnövekedett étvágyat okoz.
De ha ennyire aggódsz, akkor kérhetsz háziorvostól teljes vérképet. Vagy egyszerűen megméretheted a vércukorszintedet egy patikába, vagy ha van a családban valakinek vércukorszint mérője, akkor azzal.
szerintem most az van, hogy menjél el orvoshoz.
az időskori cukorbetegség tényleg más jellegű, mint a fiatalkori.
de egy közeli ismerősömmel is az történt, hogy tök egészségesből lett 2 hónap alatt napi 5 injekciós cukorbeteg. Csak mindig szomjas volt, sokat ivott, álladóan pisilni járt, mindig fáradt volt (de akkoriban sokat utazott, úgyhogy nem volt feltűnő), aztán egyik reggel talált egy egész maréknyi hajszálat a párnáján. akkor elment orvoshoz, mértek neki egy vércukrot, majd mentővel vitették kórházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!