Mennyire baj, hogy delutan eszek eloszor?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem jo. De arra lennek kivancsi, hogy mit von/vonhat maga utan.
15/l
2015. szept. 6. 10:26
1/3 anonim válasza:
Semennyire nem baj,én van,hogy csak este eszek először,mert épp nem értem rá,vagy nem voltam otthon.A lényeg,hogy sokat igyál.
2/3 anonim válasza:
Azért baj, mert a vércukor szint étkezésig folyamatosan csökken, esetleg megközelíti a 4 mmol/L értéket, majd közvetlenül étkezés után hirtelen 11-12 mmol-ra is felugrik, ezzel hirtelen inzulinelválasztást vált ki a hasnyálmirigyben. Ezek a drasztikus változások okozhatnak sejtpusztulást a Langerhans szigetekben. Ráadásul az éhséget követő étkezés során a vércukor szint lassabban emelkedik, mint a gyomor telődése és ez túlevéshez (végső során hízáshoz) vezethet
3/3 anonim válasza:
Nem baj, ha így jól érzed magad. Én is így étkezem, ahogy rengeteg ember, életmódszerűen, nekem tudom, hogy ez az egyetlen jó időzítés :)
Speciel nálam az inzulinterhelés is elég alacsony, ha egyszer eszem egy nap, akkor sem tudom megközelíteni az átlagember egy apró nasijának hatását, azt hiszem... Mindenesetre a testem virul ezen az életmódon, így bizonyos vagyok benne, hogy így csinálom jól. Persze cikkeket is olvastam az időszakos böjtölésről, azok is igen biztatóak. Szeretem nem bántani az inzulinszintemet, ha nem muszáj, nagyon kényelmes így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!